Consulta pública sobre el projecte del reglament del servei de bicicleta compartida

L’Ajuntament de Reus ha obert a consulta pública prèvia el projecte del reglament del servei de bicicleta compartida, per tal d’incorporar l’opinió de la ciutadania. El projecte de reglament es pot consultar a través del Portal de Transparència, i les organitzacions i associacions que així ho considerin, poden fer arribar les seves opinions i aportacions al respecte, a través de l’espai habilitat al portal Reus Participa.

El reglament és la norma encarregada de regular i determinar les condicions generals d’utilització del servei de bicicleta pública compartida. Serà aplicable a l’empresa operadora que presti aquest servei de transport públic i a les persones que l’utilitzin.

El document s’estructura en 28 articles, distribuïts amb sis apartats:

  • Disposicions generals: Objecte i àmbit d’aplicació del Reglament.  Caràcter públic del servei. Gestió del servei. Definicions.
  • El servei de bicicleta pública: Establiment, organització i explotació. Tipus de tarifes. Alta al servei. Baixa al servei. Tarifes i sistemes de pagament del servei. Funcionament del sistema.
  • Drets i obligacions de les persones usuàries: Drets de les persones usuàries. Igualtat de gènere. Protecció de dades. Obligacions de les persones usuàries. Prohibicions de les persones usuàries.
  • Obligacions de l’empresa operadora. Informació i atenció a la persona usuària. Horaris del servei. Bicicletes. Estacions i aparcaments. Manteniment i redistribució de bicicletes. Qualitat del servei. Obligacions del personal de l’empresa operadora del servei de bicicleta pública.
  • Règim sancionador a la persona usuària: Tipus d’infracció. Sancions per infraccions. Adopció de mesures en el cas de comissió d’infraccions. Procediment de l’expedient sancionador. Règim jurídic aplicable i arbitratge.
  • Modificació del reglament.

Nova licitació del contracte de bicicleta compartida
L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ha publicat aquest dimarts, 14 de juny al perfil del contractant la licitació dels tres lots del projecte de bicicleta compartida que han quedat deserts amb la licitació publicada el passat mes d’abril: la reforma del local on s’ha d’instal·lar el taller del servei de bicicleta, l’obra civil per a la instal·lació d’estacions i ancoratges i el subministrament de bicicletes.

Els altres dos lots (el de subministrament d’estacions i ancoratges i el de subministrament del sistema informàtic de gestió del servei) han rebut ofertes i el procés d’adjudicació continua obert.

Reus Mobilitat i Serveis va haver de declarar deserta la licitació del lot de subministrament de bicicletes com a conseqüència de de la crisi global de subministraments. L’Ajuntament de Reus manté el compromís amb la implantació del projecte de bicicleta compartida i la nova licitació ja s’adapta a les circumstàncies del mercat.

Els tres contractes s’han publicat amb licitacions separades. La licitació del subministrament de bicicletes s’ha tornat a publicar amb una modificació del plec de condicions. El canvi afecta únicament a la tipologia de canvi de marxes proposat que, com a conseqüència de la crisi global de subministrament, té dificultat per trobar-se al mercat. El nou plec amplia la tipologia de canvis de marxes amb models que, a priori, no tenen problemes de subministrament en el mercat.

Els altres dos contractes s’han tornat a licitar amb les mateixes característiques del plec de condicions inicial.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.