Contes de tradició africana al Centre Cultural de Cambrils

El dijous 12 de maig Cambrils viurà una tarda dedicada a la cultura africana. A les 18 hores, l’escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé explicarà contes de tradició africana al Centre Cultural Municipal i a les 20:30 es projectarà una selecció de curts africans en l’última sessió del Cicle de Cinema Solidari.  

El contacontes d’Inongo-vi-Makomé, adreçat a infants a partir de 6 anys, està organitzat pel Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària i s’ha inclòs dins de la programació de maig de la biblioteca municipal. La presentació de l’escriptor anirà a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor de Cooperació, Juan Carlos Romera.  

Inongo-vi-Makomé va néixer a Lobé-Kribi (Camerun), va estudiar a Camerun, Guinea Equatorial i Espanya i actualment resideix a Barcelona, des d’on es dedica a la literatura i la narració de contes.  

El 1998 va publicar la seva primera novel·la (Rebeldía). La seva obra es composa de novel·les, relats, contes, obres de teatre i assajos sobre l’immigració africana o al població negra a Europa. En les seves publicacions s’hi pot trobar un missatge crític però integrador i ple d’humanitat, d’una persona que malgrat tot, és optimista i creu que un món millor és possible.  

L’escriptor ha impulsat i lidera conjuntament amb l’ONG Agermanament sense Fronteres el projecte “La casa de la cultura de Lobé” a Kribi (Camerun), que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils. El projecte consisteix en un centre de lectura amb biblioteca i un alberg integrat que el farà sostenible i  ajudarà a promoure un turisme responsable amb la cultura de la zona. 

El mateix 12 de maig a les 18 hores es projectarà una selecció de quatre curts africans: Las Nadie (2021), Sulayman (2018), MYA (2021) i Al -Sit (2019) al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils. La sessió forma part del quart Cicle de Cinema Solidari “La mar de cinema, la mar de solidaritat” organitzat per ACTE, el Banc del Temps i el Departament de Participació de l’Ajuntament.  

D’altra banda, dins la programació de la biblioteca municipal, el dijous 26 de maig a les 12 hores, s’oferirà una altra “Hora del conte” al Centre Cultural relacionada amb Àfrica. En aquest cas, es tracta del conte solidari “El petit Toubab viatja al país de la Teranga”, escrit per El Toubab amb il·lustracions de Bali Cejas.  

El llibre està basat en la història real d’un nen amb pare català i mare senegalesa que viatja per primera vegada al país de la seva mare per conèixer d’on ve. El conte col·labora amb l’Associació Cultural “La Veu entre Cultures”, per contribuir a abastir d’aliments i productes de primera necessitat a infants menors de 18 mesos abandonats o en situació de perill.   

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.