Contes inclusius a les Biblioteques

Enguany, Biblioteques de Reus fa per primera vegada una programació de contes inclusius amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat. El 29 i 30 de març l’Associació Supera’t va obrir aquest cicle. Ara, aquesta setmana l’ONCE organitza dues d’aquestes sessions a les 17.30 h: el dimecres 24 de maig a la Biblioteca Central Xavier Amorós es podrà veure l’espectacle familiar Emocions i sentiments, quin embolic!, a càrrec de la companyia Amanida Teatre i el dijous 25 de maig una estudiant farà una demostració de com es llegeixen els contes en braille.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Consell Municipal de la Discapacitat, un ens coordinat per la Regidoria de Benestar Social, i les Biblioteques de Reus, que formen part de la Regidoria de Cultura, és donar a conèixer les entitats als usuaris/àries de les biblioteques i promoure la inclusió mitjançant contes que conviden a la reflexió entorn d’aquest tema i que estan editats de manera que els poden llegir infants amb dificultats.

Les Biblioteques Municipals de Reus dediquen aquest any a la millora de l’accessibilitat en totes les vessants i és per aquest motiu que va iniciar el contacte amb el Consell Municipal de la Discapacitat. De fet, la llista de materials adquirits a través del Fons Next Generation ja es va fer conjuntament.

Pròximes sessions
El 26 de juliol, la Lliga d’afectats reumatològics i discapacitats farà contes inclusius a la plaça Àngels Ollé i el 25 i 26 d’octubre, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles ho farà a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera respectivament.

Fons Next Generation
Les biblioteques municipals han rebut 10.000 euros dels Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). En concret, en el marc de la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera han rebut 5.000 euros cadascuna per a l’adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Amb aquests diners han comprat llibres que afavoreixen la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. En la mateixa línia de treball, bona part d’aquesta quantitat extraordinària l’han destinat a adquirir materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, per tal d’afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional. A l’hora de fer aquestes adquisicions han comptat amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.