Continua el cicle de rutes per la commemoració de l’Any Bofarull amb la visita “El Reus d’Antoni de Bofarull”

El cicle de rutes “Els Bofarull a Reus”, organitzat en el marc dels actes per la commemoració de l’Any Bofarull 2021, continua aquest dijous, 19 d’agost, amb la visita que porta el títol “El Reus d’Antoni de Bofarull”. Seguint la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d’Antoni de Bofarull aquest recorregut inclou la plaça de la Llibertat, on hi hagué la caserna de Cavalleria, el nucli medieval de la ciutat, el Mercadal, la prioral de Sant Pere, els restes de la muralla medieval i altres indrets d’interès històric.

Les Biblioteques Municipals han organitzat aquest cicle de rutes cada dijous del mes d’agost amb diversos recorreguts que passen per espais emblemàtics de la ciutat relacionats amb la figura d’Antoni de Bofarull (Reus 1821-Barcelona 1892). Les rutes estan conduïdes per Jaume Massó Carballido, comissari de l’Any Bofarull, i partirant de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

El cicle clourà el proper dijous, 26 d’agost, amb la repetició de la ruta “Els Bofarull de Reus”, feta el dia 5. Dedicada a explorar en l’origen familiar dels Bofarull i els seu entorn social. El recorregut farà parada en diverses cases familiars com ara la casa natal d’Antoni de Bofarull, la casa dels March (1762) la dels Miró (1752) i el palau dels Bofarull. I compta amb visites al Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat) i a la Galeria de Fills Il·lustres i Adoptius de Reus al Palau Municipal.

La durada aproxima de les visites és d’una hora i mitja i, són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia a inscripcions.reus.cat.

L’Ajuntament de Reus dedica l’any 2021 a Antoni de Bofarull i Brocà advocat, arxiver, escriptor, historiador, lingüista i traductor reusenc. A les Biblioteques municipals es poden trobar les seves obres que acostaran a les persones interessades al llegat de Bofarull.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.