El recital “Al cor d’una rosa de fulles moixes” homenatja el poeta Gabriel Ferrater en motiu del 95 aniversari del seu naixement

La companyia de teatre La Gata Borda, l’Institut Salvador Vilaseca i la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 presenten aquest dissabte 20 de maig (12:00 h) el recital “Al cor d’una rosa de fulles moixes”, en què s’interpretaran fragments d’obres del poeta, crític d’art, traductor i gramàtic Gabriel Ferrater i Soler (Reus, 20 de maig de 1922 – Sant Cugat del Vallès, 27 d’abril de 1972). L’esdeveniment parteix d’una idea del crític d’art David Figueres i el col·lectiu “Gosar Poder” i inclou la col·laboració d’Òmnium Cultural i Vermuts Miró.

Des de l’organització d’aquest acte es vol reinvindicar Gabriel Ferrater com un referent cultural reusenc imprescindible i al mateix temps iniciar un seguit d’activitats perquè la figura i obra del poeta torni a ser present a la ciutat. Les importants aportacions que va fer Gabriel Ferrater en tots el camps que conreà el situen com un intel·lectual de primer ordre on cal destacar especialment la seva contribució poètica que sacsejà el panorama poètic dels anys seixanta del segle XX.

L’espectacle previst aquest dissabte es portarà a terme al claustre de l’Institut Salvador Vilaseca, un espai mític dins l’univers ferraterià. La companyia la Gata Borda representarà aquest espectacle basat el textos poc coneguts de Gabriel Ferrater, com ara cartes, traduccions, i fragments de classes universitàries, entre d’altres. L’acte serà presentat per David Figueres, membre del col·lectiu Gosar Poder, i Emili Argilaga, president d’Òmnium Cultural.

Gosar Poder


El col·lectiu Gosar poder és un grup de persones amb la voluntat de potenciar i difondre a Reus tot el que faci referència a Gabriel Ferrater i ser una plataforma transversal per al foment de la literatura al Baix Camp. Emili Argilaga, a banda de presidir una entitat especialment sensible amb la literatura catalana que cada any convoca el premi de poesia per a joves Gabriel Ferrater, també pot parlar de Gabriel Ferrater des de la vessant més personal, donada la relació del seu pare amb el genial poeta.

 

programa fulles moixes

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.