Corpus 2024

Prop de 2.000 alumnes de 27 centres educatius es trobaran aquest dijous al matí a la plaça per celebrar la festa de Corpus, en el que serà l’inici d’una de les celebracions tradicionals del calendari festiu i que s’allargarà fins diumenge. El programa de Corpus 2024 reprodueix el rossetó de la Prioral de Sant Pere. Les activitats programades són les següents:

Dijous 30 de maig – LA COCA AMB CIRERES

A les 9.30 i a les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i els gegants per recórrer els carrers de la ciutat.

9.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i els gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i els gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 31 de maig

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

19.30 h, a l’ESPAI BOULE, conferència “Per Corpus, els gegants van a la ‘Professó’. Orígens i simbologia d’aquestes figures», a càrrec de Lluís Ardèvol i Julià, bibliotecari de Sant Pere de Riudebitlles i gestor cultural. Organitza: Confraria de la Verònica de Reus i Recull d’Estudis Històrics CRD.

Dissabte 1 de juny – ELS GEGANTS I ELS BOUS DE FOC

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

10.30 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila dels nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l’Àliga petita. A les 13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, darreres ballades.

12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i els gegants amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.

20.30 h, des del CAMPANARET, cercavila dels bous de foc, amb la participació dels bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels bous de foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte, encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

Diumenge 2 de juny – LA PROFESSÓ DE CORPUS

Durant el matí, PELS CARRERS per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels gegants des de l’AJUNTAMENT, per recórrer els carrers de la ciutat.

De 10.30 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa.

18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.

19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General. Precediran la professó els nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els infants que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas de la Santíssim.

  • Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrers de Sant Pere Apòstol, de l’Hospital i de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.

20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.