‘Crònica Centenària del CN Reus Ploms’ de Josep M. Pagès i Gil

El Ploms és història de Reus. Quantes generacions hi han passat per iniciar-se en l’esport tutelat, quants hi van i venen per entrenar i ser entrenats, o simplement per acompanyar els fills, els amics, per veure’ls i emocionar-se quan neden, quan corren o salten, o en qualsevol de les més de 40 especialitats esportives que s’han arribat a practicar al llarg de la seva dilatada història? I també quantes parelles de reusencs s’han fet al llarg de tants anys a les revetlles de Sant Pere, per Misericòrdia, per Cap d’Any?

Amb els anys i l’esforç individual van aconseguir bastir la primera piscina de Reus, i de mica en mica li van afegir unes graderies, ampliar l’espai per practicar-hi l’atletisme, una pista per jugar a bàsquet o al tennis o, ja després de la guerra, creant per quatre que sabien patinar el primer equip d’hoquei de Reus (quan el que volien fer realment era ballar), o comprant taulells per jugar als escacs, a les bitlles, al billar, o fen texcursions a la muntanya o curses amb bicicleta, o veient les motos que sortien del davant del Palau Bofarull, l’emblemàtica i nostrada antiga seu social del carrer Llovera, o senzillament per anar a fer-hi una mica d’exercici, a remullar-se a l’estiu, a fer esport només pel plaer de fer-lo. El Ploms són 100 anys d’història esportiva de la ciutat.

Dins de les activitats commemoratives hem volgut escriure una crònica dels cent anys de pràctica esportiva del CN Reus Ploms, amb especial atenció al que s’ha publicat a la premsa durant aquest període, que tanta importància ha tingut en el desenvolupament de l’afició, i també organitzant moltes de les grans manifestacions atlètiques que avui dia continuen tenint el suport de l’aficionat. Hem intentat també recuperar imatges, moments del nostre entorn social amb vocació de permanència, reclosa en unes pàgines que testimonien voluntats individuals de rellevància.

D’històries d’aquest Club singular, en cent anys, n’hi ha moltes, que esperem us vingui de gust conèixer millor. Perquè són memòria de cent anys d’esport reusenc, de vida. Cent anys de gràcies que volem compartir.

Pots fer la teva reserva d’un exemplar de ‘Crònica Centenària del CN Reus Ploms’ de Josep M. Pagès i Gil al correu centenari@ reusploms.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.