Cursos de formació per a voluntaris/àries

El Punt de Voluntariat de Reus, que depèn de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, organitza durant els mesos de maig i juny tres cursos presencials de formació destinats a voluntaris/àries i membres d’entitats que formen part d’aquest servei municipal. Els tres cursos es fan al Centre Cívic del Carme, l’equipament municipal on està ubicat aquest servei:

  • «Voluntariat i Salut Mental»: S’adreça tant a voluntaris/àries com a persones que coordinen i/o són responsables del voluntariat. L’impartirà la Federació Catalana de Voluntariat Social els dies 7, 10, 16 i 17 de maig de 9.30 a 13.30 h. L’objectiu és dotar a qui fa voluntariat d’habilitats per tal d’afrontar i gestionar de la millor manera situacions específiques amb persones que, diagnosticades o sense diagnòstic, pateixen algun tipus de trastorn mental. Tractarà de gestió emocional, principis bàsics de salut mental i exemples pràctics per saber actuar. S’hi han inscrit 23 persones.
  • «Iniciació al Voluntariat»: S’adreça a voluntaris/àries i a membres d’entitats que actuen a la ciutat i s’impartirà els dies 20, 27 de maig i 3 de juny de les 16 a les 20 h. L’imparteix l’Escola Mirall i l’objectiu és donar a conèixer la realitat i el sentit del voluntariat i orientar les persones que volen iniciar el seu procés de formació sobre en quin tipus d’entitat i àmbit poden intervenir.
  • «Motivant el voluntariat amb experiència»: S’adreça a les entitats que acullen voluntariat i s’impartirà el 6 de juny de 9.30 a 13.30 h. L’imparteix la Federació Catalana de Voluntariat Social i l’objectiu és connectar amb el sentit del voluntariat i actualitzar la motivació i el compromís de fer voluntariat.

En l’actualitat hi ha 247 voluntaris/àries i 88 entitats apuntades al Punt de Voluntariat de Reus. Una de les tasques principals d’aquest servei és posar en contacte persones que volen fer voluntariat amb entitats de la ciutat que necessiten voluntariat per poder desenvolupar millor la seva tasca.

Tothom que vulgui fer voluntariat i les entitats que necessitin voluntaris/àries es poden posar en contacte amb el Punt de Voluntariat, situat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), dimarts de 17 a 19 h i dijous de 10 a 12 h de manera presencial i a través del correu electrònic puntdevoluntariat@reus.cat.

Per a més informació: https://www.reus.cat/serveis/punt-de-voluntariat-de-reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.