D’Alforja a Puigcerver 

Ester Borràs Giol

A les faldes de Puigcerver s’hi estén un paisatge boscós en el qual val la pena endinsar-se, tant si no s’hi ha estat mai com si t’hi has passejat abans. Un fantàstic alzinar, esquitxat de pins pinyoners, roures i fins i tot algun castanyer que, depenent de l’època, dona un toc de color. 

Alforja és un dels pobles que hi trobem als peus i és aquí d’on parteix la proposta d’aquest mes. 

Seguirem el camí que unia (i de fet encara comunica) Alforja amb Riudecols, un dels altres pobles que veneren Puigcerver, fins a arribar al coll dels Banys. Aquí continuarem enfilant-nos per començar a resseguir la cresta de Miramar, un nom que no defrauda les expectatives per les vistes que ens ofereix. Petit punt d’inflexió al coll del Mort per continuar carenejant per la serra del Fullat fins al coll de la Creu del Formatge, on arribarem després de practicar eslàlom per una tartera. 

Ara sí, ens endinsem en el meravellós alzinar de Puigcerver, potser per un dels indrets més humits, o almenys això fa pensar que aquí hi hagués l’Hort de Puigcerver. 

Arribats a l’esplanada de l’ermita, gaudirem d’una panoràmica preciosa (sempre que no hi hagi boira) que convida a relaxar-se una estona. Després, però, acabarem de pujar fins a la Miranda, el punt més alt de la zona de Puigcerver, que ens abocarà cap al Priorat, amb Porrera al fons de la vall del Cortiella. 

La tornada la farem pel coll de Cortiella i el camí de la Canaleta, que ens deixarà a la riera d’Alforja. Des d’aquí ja només ens queda arribar al poble tot planejant.

GEPEC 

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 

977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.