Descoberta del quadre d’Ernest Benach a la galeria de fills il·lustres

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest dimarts, 17 de desembre, l’acte de descoberta del quadre de l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, a la galeria de fills il·lustres del palau municipal.

L’Ajuntament de Reus va aprovar concedir el titol de fill il·lustre a Benach en la sessió plenària del 27 d’abril de 2007 «en reconeixement a la seva trajectòria política, que inicià com a regidor de l’Ajuntament de Reus amb responsabilitats en diferents àrees municipals, que ha seguit com a diputat al Parlament de Catalunya i l’ha dut a ocupar la presidència de la cambra en dues legislatures consecutives, projectant d’aquesta manera la seva condició de ciutadà de Reus, així com en reconeixement al seu compromís amb la vida cultural i associativa de la ciutat».

El quadre és obra de Xavier Serra, reconegut actualment com un dels millors retratistes de Catalunya.

L’etapa de Benach a l’Ajuntament de Reus va començar el 1987. Va ser el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals dels anys 1987, 1991, 1995 i 1999. Va ser regidor fins al 2001 i va ocupar la primera tinència d’alcaldia i les regidories de Cultura, Esports, Joventut, Promoció Econòmica, Política Lingüística, Cooperació i Societat de la Informació. En l’àmbit cultural, va posar els fonaments de l’Institut Municipal d’Acció Cultural i va impulsar-lo, i va presidir el Patronat de Museus i el Centre de Normalització Lingüística. En el vessant sanitari, va presidir el Consell d’Administració de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Gestió Comarcal Hospitalària i Fundació Privada contra el Càncer, entre altres. També va ser vicepresident del Gr up d’Assistència Sanitària i Social (Sagessa). En l’espai econòmic, va presidir Reus Desenvolupament Econòmic i va ser membre del Consell General i del Comitè Executiu de la Fira de Reus.

El 1992 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya. Durant la cinquena i la sisena legislatures va ser secretari segon de la Mesa del Parlament i va presidir la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Va ser escollit president del Parlament de Catalunya durant dues legislatures consecutives: 2003-2006 i 2006-2010.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.