Desena edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Conjuntament amb el Consorci del Teatre Fortuny, la Fundació Privada del Teatre Fortuny organitza de nou el concurs de dansa internacional de Reus fundat el 2002. Després d’haver posposat la desena edició el 2021 per causa de la Covid-19, aquest any finalment es celebra la desena edició del certamen. Tot i així, per motius relacionats amb l’estat de la pandèmia, en aquesta ocasió el concurs no clourà amb la Gala, que s’acostumava a celebrar el dissabte. Per tant, la organització ajorna la Gala Roseta Mauri a la tardor del 2022, en la qual reunirà guanyadors i guanyadores d’edicions anteriors del concurs. 

Com és habitual aquest concurs compta amb un jurat de prestigi internacional, que enguany presideix José Carlos Martínez format per Jone San Martín, Agnès Letestu i Henning Albrechtsen. Arantxa Argüelles serà la mestra de dansa clàssica i Lluís Carmona l’acompanyarà al piano. 

Com a activitats en paral·lel al concurs, la Fundació organitza un taller de dansa per a persones sordes de la mà de Jone San Martín (1966), ballarina, coreògrafa i membre del jurat del Premi. A més San Martín també participarà en el cicle Prosceni Reddis Bartrina, en el que conversarà amb Cristina de Anciola, ex ballarina, coordinadora artística del Premi Roseta Mauri, el dimarts 22 de març 2022, a les 19 h. 

Es tracta d’un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s’organitzen a l’estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l’Ajuntament de Reus).

A més, el palmarès inclou més beques que en altres edicions; un premi beca d’estudis atorgant per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; una beca d’estudis del Reial Ballet Danès; un premi del públic dotat amb 600 euros atorgat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; dues beques d’estada al Ballet de Ljubljana, una beca curs intensiu d’Endanza València 2022; i dues beques atorgades pel Barcelona Dance Centre. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.