Dia Internacional contra l’ LGBTIfòbia

La façana del palau municipal lluirà el dimecres, 17 de maig, el domàs amb els colors de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGBTI, amb la voluntat de posicionar l’Ajuntament de Reus en contra de qualsevol tipus de discriminació pel simple fet de ser o sentir.

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i enguany, a Reus, coincideix amb la celebració del 6è aniversari de la inauguració del Punt d’Atenció a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de Reus, el que va ser el primer SAI de tota Catalunya.

Coincidint amb la commemoració i per tal de lluitar contra l’LGBTIfòbia, l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de l’entitat referent del Camp de Tarragona, H2O, organitza diversos actes a la ciutat.

Dimecres 17

  • 10:00h. Penjada del domàs LGBTIi+ a la façana de l’ajuntament de reus i lectura de manifest a càrrec del col·lectiu H2O (plaça del Mercadal)
  • 17:30h. Contes a cau d’orella (Biblioteca Central Xavier Amorós)
  • 18:00h. Taller art efímer contra LGBTI+-Fòbia (Casal de les Dones)
  • 18:30h. Mur contra l’LGBTI+-fòbia (plaça de la Patacada)

Dijous 18

  • 17.30h. Contes de la cotorra (Biblioteca Pere Anguera)

Dissabte 20

  • 20:00h. I Gala Drag (La Palma).

Els actes sorgeixen del Pla Municipal de Polítiques LGBTI+ de Reus, aprovat l’any 2019. Concretament, entres els objectius del pla s’hi inclouen: “Garantir el compromís del Consistori en el disseny, la planificació, la implementació, el seguiment i la valoració de polítiques locals amb perspectiva de diversitat sexual i de gènere garantint els drets del col·lectiu LGBTI+”; “Visualitzar i reconèixer les aportacions del col·lectiu LGBTI+”; i “Celebració d’actes commemoratius i reivindicatius”.

El nou Pla Municipal de Polítiques LGBTI+ de Reus està aprovat actualment de manera inicial per Ple de l’Ajuntament, pendent de l’aprovació definitiva.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.