Reus commemora demà el Dia Internacional de la Dansa amb una jornada plena d’activitats

Dia Internacional de la Dansa

La ciutat de Reus s’ha bolcat en la commemoració del Dia Internacional de la Dansa que serà aquest dimecres 29 d’abril i ha passat a organitzar un programa d’activitats online coordinats per l’Institut Municipal Reus Cultura, i amb la col·laboració de les escoles de dansa de la ciutat, el Festival COS, i els teatres Bartrina i Fortuny. 

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, explica que “el nostre objectiu és que l’agenda no s’aturi i que aquells actes o aquelles efemèrides que ens permetin continuar el contacte amb les persones tinguin el seu espai per aconseguir que tothom participi d’una manera o d’una altra i visqui la cultura”.

El programa del dia començarà a les 10:00 h amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa per part de la Coordinadora de Dansa de Reus. Després de la presentació del regidor Recasens, parlaran les directores de les escoles de dansa que formen part de la Coordinadora de Dansa de Reus: Pilar Sanz (escola de dansa i arts escèniques Artis), Núria Diez (escola de dansa Núria Diez) i Teresa Aguadé (escola de dansa del Centre de Lectura). El manifest es podrà veure al You Tube del reus_cat i també a les xarxes socials de @ReusCultura.

A les 11:00h es projectarà el primer vídeo d’un total de 4 que s’aniran emetent durant el dia (11:00 h, 16:00 h, 18:00 h i 20:00 h) que es tigulen “Ballant a Casa amb els de Casa”. La voluntat és retre un petit homenatge als ballarins i ballarines de la ciutat i és que es podrà veure la interpretació que del tema “El nou futur”, de Petit taller de cançons, han fet 8 ballarins i ballarines reusencs des de casa seva, ja sigui a Reus o en alguna ciutat europea, utilitzant el seu propi vocabulari dins el ric llenguatge de la dansa.

El tema musical s’ha dividit en 2 parts i serà interpretat per les parelles formades per: Aridana Llussà/Magda Borrull, Héctor Tarro/Aida Guirro, Loles Santana/Guillem Sanabra i Mònica Rincón /Irene Benavent.

A les 12:00 h i en col·laboració amb la Coordinadora de Dansa de Reus es proposa que tothom que vulgui ballar surti al seu terrat o balcó i ho faci al ritme de la canó “My way” de Frank Sinatra. Hi ha diferents versions de la cançó i, per tant, cadascú pot agafar la que més tingui a veure amb la seva especialitat de dansa. La voluntat és que totes les persones que hi participin enregistrin un vídeo de 15 segons i ho pengi a les seves xarxes amb les etiquetes #ReusACasa #dansaACasa #dansadi.

Encara en el marc del Dia Internacional de la Dansa, des de l’Institut Municipal Reus Cultura es recomanen dos espectacles, dels quals se’n compartirà un enllaç a través de les xarxes, que van poder-se veure a Reus en el decurs de la passada edició del Festival COS. I també des del Teatre Fortuny es recomana una actuació de la ballarina Maya Plisetskaya.

Finalment, també se sumen a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa les Biblioteques Municipals i dediquen l’Hora del Conte que es fa cada dimecres a les 17:30 aquest cas a l’efemèride amb la narració del conte “El soldadet de Plom”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.