Diada castellera del Pallol

Gran diada la que han completat els Xiquets de Reus a la tarda a la Diada del Pallol, a la plaça d’Evarist Fàbregas, que ha vist la tripleta de vuit de color avellana amb més de 200 camises a plaça. La colla local s’hi ha citat un any més amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Tarragona en una diada que ha vist nou castells de vuit en menys de dues hores. Una diada rodona pels reusencs que s’han tret l’espineta del passat dissabte a Valls i, aquest cop sí, han completat el 2de8 amb folre. 

Abans d’això, els Xiquets ja han fet tota una declaració d’intencions a la primera ronda, apostant pel primer 3de8 de l’any, castell amb novetats als pisos superiors i que s’ha completat amb molta solvència i una gran rapidesa per part dels més petits. Després de descarregar el ‘pare dels castells’, arribava el torn de tornar a trobar-se amb el 2de8 amb folre, que fa set dies quedava en carregat a la plaça de l’Oli de Valls. El dos folrat s’ha carregat amb bones mides i a la descarregada, la feina feta a l’assaig s’ha fet evident per poder-lo completar.

Eufòria controlada de la rotllana avellana que a la tercera ronda afrontaven el tercer 4de8 del curs, un castell que enguany està donant moltes garanties als Xiquets i que somien a completar-lo amb un pis més abans d’acabar l’any. Un bon ‘carro gros’ dels reusencs que amb la feina feta han ofert al públic present dos pilars de cinc i cinc pilars de quatre per tancar la primera diada amb tres castells de vuit aquest 2023. 

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el 4de8 amb el pilar, el 2de8 amb folre, el 3de8 i el pilar de 7 amb folre, mentre que els Xiquets de Tarragona han completat el 3de8, el 4de8 i el 5de7. 

Ara els Xiquets de Reus ja miren a la seva diada de la festa major de Sant Pere, el pròxim 17 de juny a la plaça del Mercadal. Fins llavors, set assajos per intentar superar la diada d’aquest dissabte i somiar en poder igualar la millor festa major del seu historial. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.