Els Xiquets de Reus obriran plaça en la Diada del Mercadal el pròxim 7 d’octubre

Diada del Mercadal 2017

Els Xiquets de Reus, que aquest any entraven també al sorteig de l’ordre d’actuació per la Diada del Mercadal del pròxim 7 d’octubre, obriran plaça per davant de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, per aquest ordre. Aquesta diada s’inclou a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, és per aquest motiu que s’ha ampliat el cartell fins a sis colles de manera extraordinària.

La casualitat ha fet que malgrat haver decidit entrar també al sorteig (la colla reusenca sempre obria plaça en edicions anteriors pel fet de ser la colla anfitriona) els Xiquets siguin de nou els qui marcaran l’inici de la diada. El resultat del sorteig també ha fet que les colles hagin pogut triar la ubicació d’acord amb l’ordre d’actuació. D’aquesta manera, els Xiquets de Reus estaran situats just davant la porta de l’Ajuntament de Reus i tindran al seu costat els Caprgrossos de Mataró (carrer de les Galanes) i la Colla Vella dels Xiquets de Valls (carrer de Metge Fortuny). La resta d’ubicacions són: Colla Jove Xiquets de Tarragona (davant la Colla Vella), Minyons (davant dels Xiquets de Reus) i Castellers de Vilafranca (davant dels Capgrossos de Mataró).

Previsions
Els representants de les diferents colles han anunciat les seves intencions amb vista a aquesta diada. El cap de colla dels Xiquets de Reus, Toni Rull, ha expressat la voluntat d’aspirar a la seva màxima actuació que passaria per descarregar la tripleta màgica (4 de 9 amb folre, 3 de 9 amb folre i 5 de 8). El segon cap de colla de la Jove de Tarragona, Adrià Calvet, ha explicat que la colla es troba a hores d’ara en plenes festes de Santa Tecla i que la seva proposta a plaça dependrà de com vagin les actuacions del pròxim cap de setmana a Tarragona. Des dels Capgrossos de Mataró, el seu cap de colla Cugat Comas ha anunciat que si l’agrupació maresmen ca pot aplegar un volum important de castellers es poden plantejar la millor actuació de la seva història, que inclouria el 5 de 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Minyons de Terrassa han estat representants pel seu cap de colla Nani Matas, el qual ha explicat que la colla es troba en ple procés de recuperació després de diades recents, com la de Sant Fèlix, tot i que la intenció seria portar castells de gamma extra a Reus. Albert Martínez, cap de colla de la Vella de Valls, ha manifestat la voluntat de portar un castell de 10 pisos a la Diada del Mercadal, de manera que les pròximes setmanes treballaran per poder portar els seus màxims castells a la plaça reusenca. En cas d’acomplir-se aquesta previsió, seria el primer castell de 10 que es veuria a Reus. Finalment, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, ha explicat que despr&eacut e;s de no haver pogut assolir els objectius previstos a la diada de primer diumenge de festes de Santa Tecla a Tarragona, la colla penedesenca aposta per un plantejament similar al Mercadal, en què entrarien el 3 de 10, el 4 de 9 sense folre o el 2 de 8 sense folre.

La Diada del Mercadal començarà a les 17:00 h i es realitzarà una cercavila de totes les colles des de la plaça de la Llibertat fins al Mercadal passant pels carrers Llovera i Monterols.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.