Diada Nacional de Catalunya

L’Ajuntament de Reus, juntament amb l’Institut Municipal de Reus Cultura, ha organitzat diferents actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya a la capital del Baix Camp. El programa previst és el següent:

Divendres 9 de setembre

  • A les 21:00 h, a la Palma, concert amb els grups Terra Ferma i Julivert. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural Baix Camp.

Diumenge 11 de setembre

  • A les 10:00 h, a la plaça del Baluard, inici de l’acte commemoratiu amb la interpretació musical del Quartet Floral.
  • Tot seguit, ofrena institucional de l’Ajuntament amb l’alcalde, la vicealcaldessa i portaveus dels grups municipals.
  • Després, Glossa de la Diada a càrrec de Maria Lluïsa Amorós, escriptora i filòloga.
  • A les 10:30 h, interpretació de “Els Segadors” a càrrec de l’Orfeó Reusenc, seguit del Ball d’Homenatge a càrrec de Laura Roig.
  • A partir de les 10:45 h, ofrenes florals a càrrec de les diferents entitats de la ciutat. Les presenta el periodista Marc Càmara, i tindran l’acompanyament musical del Quartet Floral.
  • La cloenda de l’acte comptarà amb un pilar a càrrec dels Xiquets de Reus i, posteriorment, amb el cant de “Els Segadors”.

L’escriptora i filla de Xavier Amorós, Maria Lluïsa Amorós, és la convidada de l’Ajuntament de Reus per fer la glossa de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el matí de l’11 de setembre.

Amorós (Reus, 1954) és catedràtica de Filologia Catalana i Literatura i ha exercit de professora d’educació secundària durant molts anys, feina que ha combinat amb la faceta d’autora. Va debutar com a escriptora l’any 1986, amb “Poppis i Isolda”, i des de llavors ha publicat disset novel·les en llengua catalana.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.