“Dilluns amb l’alcalde”, nou programa de proximitat per atendre la ciutadania sense necessitat de cita prèvia

“Dilluns amb l’alcalde”, nou programa de proximitat per atendre la ciutadania sense necessitat de cita prèvia

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, posarà en marxa en breu un nou servei del programa de proximitat de l’Alcaldia per atendre la ciutadania des dels barris. “Dilluns amb l’alcalde”, com es denomina el nou servei, se suma a les diferents iniciatives que l’alcalde té en marxa des de l’inici del mandat 2011 per conèixer de primera mà les inquietuds, opinions, queixes i reivindicacions de la ciutadania; i té, com a particularitat, que l’alcalde obrirà l’oficina de l’Alcaldia de manera rotativa a tots els centres cívics de la ciutat per atendre directament a la ciutadania, sense necessitat de cita prèvia.

“Dilluns amb l’alcalde” es posarà en marxa el pròxim 16 d’abril, a les 16:00h al Centre Cívic Mas Abelló, on l’alcalde tindrà les portes obertes durant quatre hores continuades a tots aquells veïns que vulguin tractar algun tema directament amb ell.

La programació dels pròxims mesos és la següent:

Dilluns, 16 d’abril: Centre Cívic Mas Abelló.
Dilluns, 7 de maig: Centre Cívic Mestral.
Dilluns, 21 de maig: Centre Cívic Migjorn.
Dilluns, 4 de juny: Centre Cívic Ponent.
Dilluns, 18 de juny: Centre Cívic Llevant.
Dilluns, 2 de juliol: Centre Cívic del Carme.

“Dilluns amb l’alcalde” s’afegeix al programa de proximitat de l’alcalde, que ja té en funcionament els serveis següents:

“A peu de carrer”: Programació de visites de l’alcalde als diferents barris de la ciutat, acompanyat dels representants de les associacions de veïns, i del regidor de Via Pública. Les visites es fan els dimarts i els dijous i tenen com a objectiu conèixer en primera persona l’opinió que els veïns tenen de la realitat del barri, i prendre nota de reivindicacions, mancances i millores, principalment d’aspectes relacionats amb el manteniment de la via pública, així com de possibles noves inversions.

“Fem feina”: Programa de visites a les empreses de la ciutat, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica. L’objectiu de les visites és conèixer de primera mà la realitat del sector econòmic de la ciutat a través del contacte personal i directe amb empresaris i treballadors. Alhora, el programa de visites permet donar a conèixer i intercanviar opinions en relació als serveis de promoció econòmica i generació d’ocupació que l’Ajuntament de Reus porta a terme des de la mateixa corporació municipal o altres serveis com Mas Carandell, Redessa, etc…

“Vermuts amb l’alcalde”: Trobades puntuals de l’alcalde amb grups d’entre 15 i 20 ciutadans per intercanviar opinions i reflexionar sobre temàtiques diverses de la política municipal, en un entorn més pausat.

“Convivències”: Immersió intensiva de l’alcalde en un barri de la ciutat. Durant dos dies sencers —divendres i dissabte—, l’alcalde programa una agenda de reunions amb representants del teixit econòmic del barri —empreses, botigues, establiments de restauració, etc…— i del teixit associatiu —entitats veïnals, esportives, culturals i responsables d’equipaments educatius, religiosos, etc…—. L’alcalde fa tots els àpats del dia al barri; i aprofundeix en primera persona en la realitat de l’entorn, sempre en contacte permanent amb els veïns.

“Connectat”. L’alcalde ha convertit el seu perfil personal a Facebook en un canal de comunicació directe amb la ciutadania i en una finestra d’atenció a les queixes i suggeriments.

“Dilluns amb l’alcalde”: Nou programa que s’iniciarà a l’abril. L’alcalde trasllada l’oficina de l’Alcaldia a un centre cívic per atendre personalment als veïns, sense necessitat de cita prèvia.

L’alcalde ha explicat que des del govern que presideix es creu en la proximitat, “proximitat per explicar directament a la ciutadania els serveis que oferim; però sobretot, proximitat per escoltar i obrir un diàleg sincer amb la gent. No es pot governar sense escoltar la gent. Només escoltant, parlant amb els reusencs i les reusenques, a peu de carrer, sabent com viuen, què pensen, i què volen… podrem governar bé la ciutat. El meu compromís és aquest des del primer dia, i es manté inalterable. Perquè governar és mullar-se, conèixer els temes, voler saber i viure la ciutat.”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.