Dispositiu especial de trànsit per al 56è Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada

El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra posen en marxa un dispositiu especial d’ordenació i seguretat del trànsit per a la represa del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada. La 56a edició d’aquesta competició causarà afectacions de trànsit a diverses vies de les comarques tarragonines des del divendres 15 al diumenge 17 d’octubre.

El Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada tindrà lloc durant aquest cap de setmana i, per tant, als desplaçaments d’espectadors que s’aproparan a veure el ral·li, s’hi afegirà la mobilitat habitual d’un dissabte i diumenge a la zona.

 • ETAPA 1. Divendres, 15 d’octubre

Trams: Vilaplana – La Granadella – Riba-roja. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i diferents punts de les carreteres TV-7092, T-704, C-233 i TV-7411 entre d’altres.

 • ETAPA 2. Dissabte, 16 d’octubre

Trams: Savallà – Querol-Les Pobles – el Montmell. Estaran tancades pel pas de la cursa les carreteres C-37, C-432, T-224 i TV-2443, entre d’altres.

 • ETAPA 3. Diumenge, 17 d’octubre

Trams: Santa Marina – Riudecanyes. Estaran tancats pel pas de la cursa diversos punts de les carreteres T-311, T-310, N-420a i T-343, entre d’altres.

Mesures especials de trànsit per al desenvolupament del  Ral·li

Dissabte 16 i diumenge 17 d’octubre, l’SCT establirà les següents mesures especials de circulació per tal de garantir la seguretat viària durant la celebració del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada:

 • MESURA 1

N-420: la Teixeta – Colldejou. Abalisament dels vorals de la carretera per evitar l’aparcament i habilitació d’una zona especial d’aparcament. Convé destacar que es prohibirà (amb senyalització i abalisament dens) l’estacionament a l’interior dels túnels del Pigat.

 • MESURA 2

N-420: la Teixeta – Colldejou. Tancament del ramal d’accés des de l’N-420 a les carreteres TP-7401 / T-313 i ramal d’accés des de la T-313 a l’N-420 en sentit Reus Tarragona. Així mateix, es tancarà el ramal d’accés des de la carretera T-313 Duesaigües/Riudecanyes cap a l’N-420 en direcció Reus/Tarragona, tant en la part superior al costat de la rotonda, com en la part inferior a la pròpia calçada de l’N-420.

 • MESURA 3

TP-7401 Porrera – enllaç amb l’N-420.  S’instal·laran cons i senyalització vertical per evitar l’aparcament en el carril de desacceleració.

 • MESURA 4

C-44: sentit Tivissa/Móra d’Ebre. Per tal d’evitar la circulació en paral·lel a la carretera C-44 en sentit Tivissa/Móra d’Ebre i facilitar la regulació de la cruïlla amb la carretera T-311, s’anul·larà el carril central en sentit Tivissa a través de la instal·lació de senyalització vertical i d’abalisament.

Dispositiu del Mossos d’Esquadra per al Ral·li

Durant els dies de celebració de la prova esportiva, l’objectiu principal dels Mossos d’Esquadra serà garantir la seguretat dels participants del ral·li, dels espectadors i de la resta de ciutadans de les viles afectades.

Dispositiu dels Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat reforçaran el seu dispositiu habitual amb motiu del Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada. D’una banda, hi haurà un reforç especial de bombers distribuït en diferents trams de la prova, així com en l’heliport, parcs d’assistència i punts de provisió de carburant que estan distribuïts per la zona de la cursa. S’obriran també alguns parcs de bombers voluntaris per donar resposta als serveis ordinaris que es poden veure incrementats pel volum de gent que es desplaci per fer seguiment de la prova esportiva.

A més, cada dia hi haurà un comandament i un tècnic especialista operador de control al Centre d’Operacions del Ral·li, situat al centre de convencions de Port Aventura.

Recomanacions per als assistents al Ral·li i els usuaris de la xarxa viària

Aquest esdeveniment esportiu obligarà a tallar diverses carreteres i afectarà la mobilitat i, en aquest sentit, es demana als conductors que s’informin de les restriccions de la circulació que es puguin establir a través d’aquests canals:

Durant la realització de la prova esportiva es recomana als assistents i espectadors del Ral·li que segueixin aquests consells:

 • Seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom.
 • També es recomana al públic assistent a la prova que planifiqui amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt
 • A l’hora d’estacionar, és millor fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d’emergències en el cas que siguin necessaris.
 • Un cop finalitzades les etapes, s’aconsella una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.