Diverses ciutats europees exposaran la seva experiència en l’ús de la bicicleta, el 18 i 19 de maig, a Reus

Més de 60 ponents participaran en el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta, principal fòrum de Catalunya sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bici

Quatre ciutats del nord d’Europa i una seixantena de ponents intercanviaran experiències relacionades amb el món de la bicicleta en el 6è Congrés Internacional de la Bicicleta, que enguany se celebra a Reus (Baix Camp) el 18 i 19 de maig. Ciutats exemplars en l’ús d’aquest mitjà de transport com són Copenhague (Dinamarca), Utrecht (Holanda), Friburg (Alemanya) i Estrasburg (França) explicaran la seva experiència en aquest Congrés, principal fòrum de Catalunya sobre les novetats i l’intercanvi d’experiències relacionades amb el món de la bicicleta entre administracions públiques, professionals del sector, entitats i usuaris.

El reconegut expert danès en mobilitat sostenible Mikael Colville-Andersen pronunciarà la conferència inaugural, en què analitzarà la bicicleta com a estratègia transformadora de les ciutats. Durant el Congrés, entre altres temes, s’abordarà la promoció, el disseny i la seguretat en l’ús de la bicicleta en àmbits urbans i interurbans, tant pel que fa als desplaçaments de caràcter quotidià com a la pràctica de l’esport o la realització d’activitats de turisme i lleure. També s’analitzaran els impactes que té en l’economia, la salut i el medi ambient i es posarà l’accent en la innovació i en el paper de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el sector.

Més de 60 ponents d’arreu de Catalunya, el País Basc o Andalusia participaran en les diverses sessions del Congrés que promou l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de les principals entitats d’usuaris que promouen aquest mitjà de transport. El termini per inscriure’s finalitza dimarts vinent, 16 de maig, a través del web
http://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/congres-internacional-de-la-bicicleta/inici/.

L’ús habitual de la bici, en augment

En el marc de l’esdeveniment, s’ha programat una taula rodona sobre les perspectives de la mobilitat en bicicleta a Catalunya. Segons dades del darrer baròmetre, que s’elabora anualment a partir de l’entrevista a un miler de persones residents a Catalunya d’entre 12 i 79 anys, al nostre país un 55,1% de la població en té una per a ús personal i el 39,5%, gairebé 2,4 milions de persones, en són usuàries amb alguna freqüència. Aquesta xifra es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys, mentre sí creix la d’usuaris que la fan servir a diari, passant del 6,1% al 6,4%, fins a arribar als prop de 400.000 usuaris diaris.

Un impacte econòmic anual de 1.300 milions

El món de la bicicleta genera a Catalunya un impacte directe de 1.300 milions euros anuals, segons l’últim informe d’impacte econòmic del sector. L’estudi distingeix el sector del comerç i la indústria, el cicloturisme, l’esport i la inversió en infraestructures. La venda de bicicletes i components dóna feina 2.100 treballadors a Catalunya i suposa prop de 580 milions de volum de negoci a l’any.

Pel que fa a la pràctica del cicloturisme, l’impacte econòmic associat (amb pernoctacions) supera els 285 milions l’any i l’excursionisme amb bicicleta genera uns 330 milions. L’esport genera prop de 40 milions d’impacte cada any i, finalment, la inversió en infraestructures ciclistes i l’impuls de l’ús de la bicicleta sumen al voltant dels 65 milions anuals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.