‘Dones empresàries a la Terra Alta’

El Centre Empresarial Terra Alta, a Gandesa, ha estat l’escenari de la taula rodona “Dones empresàries a la Terra Alta”, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus en el marc de les activitats que organitza la Corporació per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Elena Salaet, CEO de Gráficas Salaet; Rosa Domènech, copropietària del Celler Xavier Clua; Judit Boira, directora de compres de Piensos Borràs, i Natàlia Altadill, CEO de Grupo Altadill, van debatre sobre les dificultats de l’emprenedoria femenina, els dèficits i les oportunitats de futur de la comarca.

Les quatre ponents van coincidir a destacar la manca de credibilitat que tenen les dones al capdavant de les empreses i el “doble esforç que cal fer sent dona” per arribar a determinats càrrecs. La conciliació familiar també va sortir com un dels principals obstacles per poder emprendre, “una qüestió que els homes ni tan sols es plantegen”.

Pel que fa a les mancances de la Terra Alta, el despoblament, l’envelliment de la població, la manca d’infraestructures de comunicació i la manca d’habitatge van ser els temes més destacats per les quatre empresàries. I com a oportunitats de futur per a la comarca, totes elles van parlar del potencial turístic de la Terra Alta i de la necessitat de crear sinergies entre l’administració pública i l’empresa privada per desenvolupar projectes que siguin atractius per aconseguir posicionar el territori en el lloc que es mereix.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.