Dos regatistes del CNCB participaran en la regata transoceànica en solitari Mini Transat La Boulangère

regata transoceànica en solitari Mini Transat

El Club Nàutic de Cambrils subvencionarà a Marc Miró i Guillermo Cañardo que creuaran l’oceà atlàntic amb velers de 6,50m d’eslora.

El Club Nàutic de Cambrils va signar el passat divendres un conveni de col·laboració amb els regatistes del Club Marc Miró i Guillermo Cañardo per impulsar la seva participació en la regata transoceànica en solitari, Mini Transat La Boulangère, que s’iniciarà el proper 1 d’octubre a la ciutat francesa de La Rochelle.

En la signatura del conveni, que es va realitzar a les instal·lacions del Club, van assistir-hi els dos regatistes acompanyats pel president del CNCB, Ramon Vallverdú i el secretari de la Junta, Juan Ramon Guillen. El president va voler destacar que pel club “és un orgull participar en la regata en solitari de més prestigi del món i poder-ho fer de la ma de dos navegants excepcionals como el Marc i el Guillermo”. Per altra banda Vallverdú va voler senyalar que amb aquest acte “no només volem que els socis del CNCB coneguin altres formes de navegar, sinó que també creiem que és una manera excepcional de que un municipi amb gran tradició nàutica pugui apropar encara més aquest valor als ciutadans”.

És per aquest motiu que el CNCB ja ha previst una jornada posterior a la regata per a poder compartir una xerrada-col·loqui amb els dos regatistes i que ens puguin explicar en primera persona l’experiència de navegar en solitari per l’atlàntic i fer-ho amb embarcacions de 6,5 metres d’eslora.

Quan es doni el tret de sortida de la regata, un dels esdeveniments més rellevants del calendari nàutic de l’any, des del Club Nàutic seguirem amb molta atenció el dia a dia dels nostres regatistes i mantindrem informats als nostres socis i amics de forma diària de la seva aventura a través de les nostres xarxes socials. Els vaixells emetran una senyal d’ubicació, velocitat i rumb, que es farà arribar a l’organització. D’aquesta manera podrem saber quina és l’evolució del Marc Miró i del Guillermo Cañardo i com evolucionen en la regata.

 Els protagonistes

A menys de 3 setmanes perquè comenci la regata, Cañardo i Miro, ultimen els preparatius i compten els dies per poder endinsar-se de nou en aquesta gran aventura. Marc Miró prendrà part en la regata per primera vegada i assegura que les ganes per poder començar són immenses. “Poder participar en una regata que enguany celebrar 40 aniversari és tot un repte i tot un orgull. Tinc moltes ganes de començar “.

Per la seva banda, Guillermo Cañardo participarà per segona vegada en la Mini Transat La Boulangère després d’haver format part de l’edició de 2015. No per això els nervis i les ganes de començar són menys. “Tinc moltes ganes de participar de nou, una regata en solitari és tot un repte”.

El proper 1 d’octubre Miró i Cañardo iniciaran una aventura que els portarà més d’un mes i mig a navegar per l’atlàntic en solitari. I és precisament la solitud, una de les parts més dures de l’aventura. Així ho assegura Cañardo, que repetirà experiència. “Les condicions d’aïllament en un vaixell tan petit durant tants dies és la part més complicada i difícil de gestionar de la regata”. I no només això, les condicions meteorològiques també són part important, i encara més quan es navega amb un vaixell de tan sols 6,5 metres d’eslora.

Per aquest motiu, els dos regatistes asseguren que el seu principal objectiu és finalitzar la regata i gaudir de l’aventura.

Cañardo i Miró han destacat també la importància de l’CNCB hagi col·laborat en aquesta aventura. “Poder comptar amb el suport del Club s’agraeix moltíssim i és de gran ajuda per a nosaltres”, apunta Miró. D’altra banda, Cañardo afegeix que cal donar valor a que un Club Nàutic aposti per regates i competicions d’aquestes característiques. “És important que des dels Clubs s’aposti per la nàutica des d’aquesta perspectiva, apostant per noves maneres de navegar i donar-les a conèixer a la ciutadania. És molt positiu que aquesta Junta aposti així de fort per iniciatives com aquestes “.

Cañardo + Miró
D’esquerra a dreta, Guillermo Cañardo i Marc Miró, que el proper 1 d’octubre iniciarán la Mini Transat La Boulangère

 “Un home, un vaixell, un oceà”

El lema de la regata Mini Transat La Boulangère, “Un home, un vaixell, un oceà”, diu molt de l’exigència d’aquesta prova que està considerada como una de les regates estrella de l’any. Els regatistes, un màxim de 85, recorreran 4.050 milles nàutiques en només dues etapes. És una regata en solitari amb vaixells de només 6,5 metres d’eslora, els més petits en regates oceàniques. Els regatistes únicament disposaran d’un GPS, cartes nàutiques de paper i radio VHF, per on podran comunicar-se amb l’organització i rebre partes meteorològics diaris.

La regata sortirà de la ciutat francesa de La Rochelle, farà escala a les Canàries per després continuar fins l’illa de La Martinica, al Carib. Els participants està previst que estiguin més d’u mes i mig navegant l’atlàntic fins arribar al seu destí. La primera edició de la Mini Transat La Boulangère es va celebrar el 1977 y en aquests 37 anys la regata ha anat alternant les illes Canàries amb Madeira per a realitzar-hi la seva primera escala.

Com en edicions anteriors, els vaixells participants es dividiran en dues classes. Per una banda la classe “Proto” i per l’altra “Series”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.