Edició d’estiu del Memorimage

El Memorimage – Festival Internacional de Cinema de Reus presenta la seva primera edició d’estiu, que projectarà un total de 7 pel·lícules a la plaça del CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias) de Reus. Els divendres 30 de juny, 7, 14, 21 i 28 de juliol es realitzaran sessions amb un o dos títols cada nit, començant a les 22:00 h. L’entrada és lliure i gratuïta per a totes les sessions.

Per a aquesta primera edició a la fresca, el Memorimage d’Estiu ha programat 7 pel·lícules que representen el millor cinema fet amb imatges d’arxiu de l’última dècada, segons la directora artística, Anna Petrus. Alguns dels films seleccionats han passat per edicions anteriors del Memorimage i es podran reveure o descobrir de nou. És el cas de “A media voz” (2020), una correspondència filmada entre les cineastes Heidi Hassan i Patricia Pérez, o “Videoblues” (2020), un dietari fílmic on la cineasta intenta entendre els misteris de la seva infantesa.

També s’ha volgut posar l’accent en els films locals de la Secció MemoriReus d’altres anys que millor han connectat amb l’audiència del festival i que demostren que el talent cinematogràfic del Camp de Tarragona és una realitat. Així, es tindrà l’oportunitat de tornar a veure “El Periple” (2017) de Mario Pons, una reflexió sobre l’exili a partir de personatges diversos; “El Toubab. Confiesan que he vivido” (2021) d’Agnès Olivé, que repassa vida i obra del carismàtic músic reusenc El Toubab; i “El banquet gegant d’Antoni Miralda” (2021) d’Àlvar Calvet, que documenta el banquet que va preparar l’artista Antoni Miralda als gegants de la ciutat de Reus.

Completen la programació dues pel·lícules inèdites al festival de Reus: “Ainhoa yo no soy esa” (2018), un retrat inaudit de la societat dels noranta a través dels escrits i els vídeos d’Ainhoa Mata; i “Robin Bank” (2022) que descobreix el periple d’Enric Duran qui va robar milions als bancs per destinar-los a projectes socials.

Memorimage 2023

El festival Memorimage tornarà al Teatre Bartrina de Reus amb la seva divuitena edició del dimecres 8 al dissabte 11 de novembre de 2023.

La convocatòria de pel·lícules per a l’edició d’enguany s’obre demà dia 22 de juny i es poden presentar títols fins al 13 de juliol. Admetrà films amb imatges d’arxiu provinents de qualsevol país del món. També es poden presentar les pel·lícules que opten a la secció MemoriReus, que han de ser produccions del Camp de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.