El Casal de Joves presenta la revista amb tots els serveis i activitats des de l’octubre fins al juny del 2020

El Casal de Joves de Reus, que depèn de la Regidoria de Salut i Ciutadania, continua l’aposta de treure en una mateixa publicació un resum de totes les activitats previstes al llarg del curs escolar i presenta el calendari que abasta des d’aquest mes d’octubre fins al juny del 2020.

Aquesta eina recull tota l’activitat i serveis que els joves poden trobar al Casal d’una manera global, de manera que puguin conèixer la totalitat dels serveis i de les activitats que tenen al seu abast.

S’ordenen a partir de diferents temàtiques o centres d’interès dels i de les joves. S’hi poden trobar els apartats de joves i treball, mobilitat i salut, joves i formació, joves i oci, joves i cultura, joves i esports, joves i participació, joves i feminisme, joves i formació, i finalment, joves i família.

També es poden consultar els serveis de l’Oficina Jove del Baix Camp, els programes que es desenvolupen des del Casal de Joves i els Bucs d’assaig.

L’objectiu de publicar aquesta revista és d’oferir una eina que puguin tenir els joves a la mà, amb tota la programació i serveis que s’ofereixen des del Casal de Joves, i que es pugui consultar en qualsevol moment. És una revista que no caduca fins al juny del 2020 i que es vol que els joves la puguin tenir tant a l’abast com la pròpia agenda escolar.

Aquesta és la segona edició de la revista i s’ha apostat per una imatge fresca, adaptada a la realitat dels joves. Per aquest motiu s’ha buscat un disseny atractiu als ulls dels i de les joves i amb una marcada estètica del llenguatge de la xarxa social Isntagram i que ha estat realitzada pel dissenyador Joan Dalmau.

Activitats destacades
Pel que fa a la programació prevista pel Casal de Joves per als pròxims mesos s’inclouen més de 30 activitats entre les quals en destaquen, com a novetats:

Ampliació de les Activitats a la carta
El curs passat es van iniciar aquestes activitats que es repeteixen setmanalment i que sorgeixen a demanda dels i les joves. Són obertes, gratuïtes i tenen com a objectiu crear comunitats de joves amb un interès comú que es troben i comparteixen i aprenen uns dels altres.

Es mantenen les tardes obertes de programació de videojocs, balls urbans i creació musical i s’afegeixen les tardes de cuina i fotografia.

Grup de Facebook #tincunadolescentacasa i xerrades dirigides a famílies d’adolescents
No només s’ofereixen xerrades i activitats per a joves sinó que s’ofereixen també xerrades per a pares i mares amb fills adolescents i joves, recursos per a les famílies que es concreten amb 3 xerrades/ activitats que s’organitzen conjuntament amb Mas Pintat.

La primera serà el 14 de novembre, a càrrec d’Eva Bach, mestra, formadora i escriptora; un espectacle de microteatre a càrrec de la youtuber Leopolda Olda al gener, serà la segona de les trobades, i finalment, la tercera anirà a càrrec del psicòleg, educador i escriptor Jaume Funes, que es farà al març.

Amb aquestes xerrades i el grup de la xarxa social Facebook per a famílies d’adolescents #tincunadolescentacasa es vol crear una comunitat de famílies amb un nexe comú: tenir fills en edat adolescent i poder compartir recursos, inquietuds, preguntes, informacions,…

Esquiada Jove, de 1 dia a un cap de setmana
La primera gran activitat d’aquest curs és la sortida a esquiar amb joves de la ciutat. Com a novetat enguany no és una esquiada d’un dia sinó que la proposta és una sortida de cap de setmana per aprofitar al màxim la neu i compartir experiències amb altres joves.

Aquesta sortida es realitzarà el dia 7-8 i 9 de febrer.

Renovació de la Targeta Jove 2020-2021
La Targeta Jove es renova i cal que els joves que tenen la targeta passin pel Casal a comunicar que volen seguir gaudint dels descomptes i avantatges que ofereix la targeta jove de Reus i que els joves que encara no se l’han fet que passin pel Casal de Joves. La targeta joves és una targeta gratuïta pels joves de 12 a 30 anys que ofereix avantatges i descomptes en activitats i comerços de Reus, transport urbà i activitats culturals i que a més et permet tenir accés a totes les activitats gratuïtes que programem des del Casal de Joves.

Activitats amb mirada de gènere
Continuem apostant per treballar la igualtat entre homes i dones i prevenir les agressions masclistes i és en aquest sentit que la primera activitat comença el  mes de novembre, es programa conjuntament amb el Casal de les Dones i consisteix en un taller gratuït de defensa personal per a noies a partir de 14 anys on aprendre tècniques bàsiques d’autodefensa davant de qualsevol agressió i reforçar la seguretat i la confiança.

Activitats esportives
Aquestes activitats es programen amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre els i les joves de Reus i afavorir el contacte i trobada entre joves realitzant una activitat d’oci saludable.

La primera activitat és la Cursa dels instituts, una cursa dirigida a alumnes de 1er i 2on d’ESO dels instituts de Reus on recorreran un circuit de 4 km al voltant de l’Institut Pere Mata. Una activitat que forma part de la Planet Week, una mostra de la oferta d’activitats que els i les joves tenen a Reus del 4 a l’11 d’octubre.

És una cursa no competitiva amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre els i les joves de Reus i promoure el contacte i trobada de joves de diferents centres realitzant una activitat d’oci saludable.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.