El Casal de Joves presenta la revista amb tots els serveis i activitats des de l’octubre fins al juny del 2020

El Casal de Joves de Reus, que depèn de la Regidoria de Salut i Ciutadania, continua l’aposta de treure en una mateixa publicació un resum de totes les activitats previstes al llarg del curs escolar i presenta el calendari que abasta des d’aquest mes d’octubre fins al juny del 2020.

Aquesta eina recull tota l’activitat i serveis que els joves poden trobar al Casal d’una manera global, de manera que puguin conèixer la totalitat dels serveis i de les activitats que tenen al seu abast.

S’ordenen a partir de diferents temàtiques o centres d’interès dels i de les joves. S’hi poden trobar els apartats de joves i treball, mobilitat i salut, joves i formació, joves i oci, joves i cultura, joves i esports, joves i participació, joves i feminisme, joves i formació, i finalment, joves i família.

També es poden consultar els serveis de l’Oficina Jove del Baix Camp, els programes que es desenvolupen des del Casal de Joves i els Bucs d’assaig.

L’objectiu de publicar aquesta revista és d’oferir una eina que puguin tenir els joves a la mà, amb tota la programació i serveis que s’ofereixen des del Casal de Joves, i que es pugui consultar en qualsevol moment. És una revista que no caduca fins al juny del 2020 i que es vol que els joves la puguin tenir tant a l’abast com la pròpia agenda escolar.

Aquesta és la segona edició de la revista i s’ha apostat per una imatge fresca, adaptada a la realitat dels joves. Per aquest motiu s’ha buscat un disseny atractiu als ulls dels i de les joves i amb una marcada estètica del llenguatge de la xarxa social Isntagram i que ha estat realitzada pel dissenyador Joan Dalmau.

Activitats destacades
Pel que fa a la programació prevista pel Casal de Joves per als pròxims mesos s’inclouen més de 30 activitats entre les quals en destaquen, com a novetats:

Ampliació de les Activitats a la carta
El curs passat es van iniciar aquestes activitats que es repeteixen setmanalment i que sorgeixen a demanda dels i les joves. Són obertes, gratuïtes i tenen com a objectiu crear comunitats de joves amb un interès comú que es troben i comparteixen i aprenen uns dels altres.

Es mantenen les tardes obertes de programació de videojocs, balls urbans i creació musical i s’afegeixen les tardes de cuina i fotografia.

Grup de Facebook #tincunadolescentacasa i xerrades dirigides a famílies d’adolescents
No només s’ofereixen xerrades i activitats per a joves sinó que s’ofereixen també xerrades per a pares i mares amb fills adolescents i joves, recursos per a les famílies que es concreten amb 3 xerrades/ activitats que s’organitzen conjuntament amb Mas Pintat.

La primera serà el 14 de novembre, a càrrec d’Eva Bach, mestra, formadora i escriptora; un espectacle de microteatre a càrrec de la youtuber Leopolda Olda al gener, serà la segona de les trobades, i finalment, la tercera anirà a càrrec del psicòleg, educador i escriptor Jaume Funes, que es farà al març.

Amb aquestes xerrades i el grup de la xarxa social Facebook per a famílies d’adolescents #tincunadolescentacasa es vol crear una comunitat de famílies amb un nexe comú: tenir fills en edat adolescent i poder compartir recursos, inquietuds, preguntes, informacions,…

Esquiada Jove, de 1 dia a un cap de setmana
La primera gran activitat d’aquest curs és la sortida a esquiar amb joves de la ciutat. Com a novetat enguany no és una esquiada d’un dia sinó que la proposta és una sortida de cap de setmana per aprofitar al màxim la neu i compartir experiències amb altres joves.

Aquesta sortida es realitzarà el dia 7-8 i 9 de febrer.

Renovació de la Targeta Jove 2020-2021
La Targeta Jove es renova i cal que els joves que tenen la targeta passin pel Casal a comunicar que volen seguir gaudint dels descomptes i avantatges que ofereix la targeta jove de Reus i que els joves que encara no se l’han fet que passin pel Casal de Joves. La targeta joves és una targeta gratuïta pels joves de 12 a 30 anys que ofereix avantatges i descomptes en activitats i comerços de Reus, transport urbà i activitats culturals i que a més et permet tenir accés a totes les activitats gratuïtes que programem des del Casal de Joves.

Activitats amb mirada de gènere
Continuem apostant per treballar la igualtat entre homes i dones i prevenir les agressions masclistes i és en aquest sentit que la primera activitat comença el  mes de novembre, es programa conjuntament amb el Casal de les Dones i consisteix en un taller gratuït de defensa personal per a noies a partir de 14 anys on aprendre tècniques bàsiques d’autodefensa davant de qualsevol agressió i reforçar la seguretat i la confiança.

Activitats esportives
Aquestes activitats es programen amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre els i les joves de Reus i afavorir el contacte i trobada entre joves realitzant una activitat d’oci saludable.

La primera activitat és la Cursa dels instituts, una cursa dirigida a alumnes de 1er i 2on d’ESO dels instituts de Reus on recorreran un circuit de 4 km al voltant de l’Institut Pere Mata. Una activitat que forma part de la Planet Week, una mostra de la oferta d’activitats que els i les joves tenen a Reus del 4 a l’11 d’octubre.

És una cursa no competitiva amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre els i les joves de Reus i promoure el contacte i trobada de joves de diferents centres realitzant una activitat d’oci saludable.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.