El centre cultural Castell del Cambrer obre portes amb l’exposició «Miró & Art»

Miró & Art

Amb l’exposició «II Certamen Miró&Art» s’inaugura aquest dijous el centre cultural Castell del Cambrer, a la plaça del Castell de la ciutat. L’acte es preveu a les 19:00 h i estarà presidit per l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, juntament amb Gabriel Pinós, president del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Remei Prats, presidenta de Vermuts Miró i promotors del certamen.

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Vermuts Miró organitzen aquesta mostra que agrupa les obres que es van presentar al II Certamen Miró & Art i que es va inaugurar a mitjans de juny a Barcelona. L’exposició reuneix 47 obres sobre diferents formats (aquarel·les, pintures, dibuixos, collages, fotografies, creacions digitals, etc…) presentades per 47 artistes de 23 galeries catalanes, convocats a concurs per escollir la imatge que il·lustra l’etiqueta de l’ampolla Vermut Reserva – Edició Limitada 2018.

Com a tret comú, totes les obres exposades estan inspirades en l’univers de Joan Brossa, com a homenatge dels artistes de les galeries d’art catalanes a aquest referent artístic pel centenari del seu naixement, que se celebrarà el 2019. Visitar l’exposició és així una oportunitat única per fer-se una idea de com ha influït el geni de Brossa en la creació artística contemporània, que no s’esgota mai per la seva versatilitat i imaginació sense límits.

Mostra d’això és l’obra guanyadora, «Invisible Brossa», de Claire James-Dupain, artista que treballa sota l’aixopluc d’Artevistas Gallery. El jurat la va escollir en valorar com conjumina amb gran eficàcia visual l’esperit màgic, enginyós i de sorpresa de Joan Brossa amb la celebració festiva i lúdica del vermut. A l’exposició es podrà contemplar de forma destacada junt a la seva adaptació com a etiqueta de l’ampolla Vermut Reserva – Edició Limitada 2018.

Certamen Miró & Art
Moguts des de temps ençà per l’amor i la passió a l’art, es van creuar els camins de l’empresa reusenca Vermuts Miró i el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya. Ambdues entitats van signar un acord de col·laboració l’estiu de 2016 amb l’objectiu de promoure l’art en l’àmbit cultural del nostre país.

El pilar d’aquest acord va ser el compromís d’ambdues entitats per convocar anualment un concurs d’art, en el qual es cridaria a participar als artistes que treballen a les galeries d’art associades al Gremi. Amb aquest criteri es promovia l’art de qualitat i l’associacionisme dins de l’àmbit artístic, atès que els artistes participants compten amb l’aval de professionals de l’art que alhora creuen en l’acció conjunta del sector de cara a desenvolupar grans projectes que reverteixin en la cultura i el bé comú en general. Per la seva banda, Vermuts Miró referma amb aquesta iniciativa la seva àmplia trajectòria de mecenatge cultural, forta i constant.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.