El Centre Cultural El Castell acull l’exposició “Aquells bojos al volant”

RACC Reus Exposicio Art 2019

El Centre Cultural El Castell acull des d’aquest dijous al vespre i fins al dia 7 de desembre l’exposició “Aquells bojos al volant”, una mostra que vol ser una crònica d’una cursa de fa 100 anys. La inauguració serà a les 19:00 h a la plaça del Castell i compta amb més d’una trentena de fotografies procedent dels fons del Centre de la Imatge Mas Iglesias CIMIR.

L’automobilisme compta amb gran tradició a Catalunya, on ja el 1906 nasqué el primer clubExposicio Reus Art dedicat a fomentar aquest esport, l’actual Reial Automòbil Club de Catalunya. Des d’aleshores i fins a l’actualitat, el Principat ha destacat tant en l’organització d’esdeveniments de primer ordre com en l’interès per la pràctica d’aquest esport.

L’any 1919 Reus va ser testimoni de dues curses que van despertar un gran interès.

La primera, fou la III Volta a Catalunya, organitzada pel RACC els dies 7, 8 i 9 de juny. El president honorari de la competició fou l’alcalde de Reus, Jaume Simó. Els socis reusencs van adquirir una copa i al final de la primera etapa entre Tortosa i Reus la van entregar al guanyador Arturo Luis Elizalde, que conduïa un vehicle Elizalde amb el nº 18.

Al llarg d’aquesta mostra us oferim el testimoni de la crònica de la cursa, publicada a Auto – Moto. Revista del Real Automóvil – Club de Cataluña y del Real Moto – Club de Cataluña.

La segona, la Copa Ciutat de Reus, es va celebrar el dia 28 d’octubre, coincidint amb les Festes i Fires d’octubre. Es tractava d’una cursa amateur de regularitat i el circuit fou Reus, Riudecols, Falset, Móra, Tivissa, Vandellòs, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils, Vinyols, Reus i hi van participar gairebé tots els cotxes particulars de la ciutat. Els inscrits a la cursa foren: Anton Serra, Francesc J. Pellicer, Anton Sabater, J. Miarnau, Antoni Pedrol, Joaquim Gibert, Diego Vilanova, Manuel Cuadrada, D. N. Antonietti, Joan Tarrats i Francesc Madurell. Els participants pertanyien a famílies benestants, ja que el món del motor quedava lluny de les classes populars, i s’havien de conformar en veure’ls passar.

L’exposició és organitzada per l’Institut Municipal Reus Cultura de l’Ajuntament de Reus, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.