El Centre de Lectura s’adhereix a la 18a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

El Centre de Lectura de Reus s’ha adherit, un any més, a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que enguany arriba a la 18a edició. La Mostra és un esdeveniment cinematogràfic anual, organitzat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, que posa en valor la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

El Centre de Lectura projectarà dos títols de la Mostra:

Divendres 19 de novembreLa sel de la Terre (La sal de la Terra), de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado. França, 2014. VOS en català. 100 min. Presentarà l’acte Narcís de Batlle, pastor de l’església evangèlica del Salvador de Reus.

Des de fa quaranta anys, el fotògraf Sebastião Salgado recorre els continents per captar els canvis de la humanitat. Ha estat testimoni de grans esdeveniments que han marcat la història recent: conflictes internacionals, fam, èxodes, etc. Salgado afirma: «La nostra veritable naturalesa és la violència, som un animal depredador, molt agressiu». Aquest documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro sobre el fotògraf presenta diferents situacions que manifesten la col·lisió humana i social actual. No es tracta només de mostrar paisatges espectaculars i fauna i flora exòtiques com a homenatge a la bellesa del planeta, sinó que també és una reflexió sobre les desigualtats i els interrogants que ens plantegem com a raça humana.

Dijous 25 de novembreLos Rodríguez y el más allà, de Paco Arango. España, 2019. 116 min. Presentació a càrrec de Joaquim Besora, membre de la secció de Ciències Socials, Polítiques i Econòmiques del Centre de Lectura.

Els Rodríguez són una família com qualsevol altra o, si més no, és el que ells pensaven. Tot canvia quan descobreixen que l’avi difunt era, en realitat, d’un altre planeta. El net obre al traster de la casa familiar una porta còsmica per on accedeix al més enllà. A partir d’aquí, el caos s’apodera de la família, que ha d’aprendre a controlar els súperpoders que ha rebut. La història destaca la importància de la família i, de fet, és un film per veure en família.

Les dues projeccions començaran a les 18.00 a la sala Emili Argilaga. L’entrada és lliure.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.