El Centre de Normalització Lingüística ja té a punt l’oferta de cursos intensius d’estiu a Reus i Cambrils

El Centre de Normalització Lingüística ja té a punt l’oferta de cursos intensius d’estiu a Reus i Cambrils

 

Seran al juliol i n’hi haurà de nivell inicial ibàsic i un Taller d’ortografia

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) començarà el 26 de juny la inscripció als cursos intensius que oferirà aquest estiu a Reus, concretament als matins del mes de juliol.

Hi haurà cursos de nivell Inicial, Bàsic 1, 2 i 3, i també un Taller d’ortografia. Els primers s’adrecen a persones que no entenen el català o bé s’expressen amb força dificultats en aquesta llengua i duraran tot el mes. El Taller, en canvi, està  pensat per a persones que parlen en català però que fan faltes i volen aprendre estratègies per evitar-les d’una marera diferent, amb tècniques innovadores. Aquest es farà del 2 al 13 de juliol. En total s’ofereixen a la ciutat de Reus 120 places. El detall d’horaris i calendari es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

Les inscripcions i les proves de col·locació dels cursos es duran a terme els dies 26 i 27 de juny de 9 a 13.30 h a la seu del CNL, al c. de l’Àliga de Reus 1 (Mas Vilanova).

A més, entre juny i juliol s’impartiran també dos cursos del programa Aprèn.cat del Servei d’Ocupació de Catalunya per a persones en situació d’atur derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat. Al maig s’han dut a terme l’Inicial i el Bàsic 1 d’aquest mateix programa.

A més, a Cambrils també s’organitza un curs de nivell Bàsic 2intensiu de 9.30 a 11.30 h al mes de juliol, amb inscripcions fins al 28 de juny a la seu del Servei Local de Català de Cambrils, a l’Ateneu Juvenil. Aquest mes de juny s’imparteix al municipi, i també en modalitat intensiva, un B3, un Grup de conversa i un Taller d’ortografia.

Recordem que el nivell Inicial és gratuït, i que en el preu de matrícula dels altres, que és de 13,57 € per als bàsics i de 33,68 € per al Taller d’ortografia,  hi ha reduccions per a aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses o monoparentals.

Les persones interessades poden consultar nivells, horaris i preus al web del CNL.

Preinscripcions per als cursos de tardor

D’altra banda, ja és obert el període de preinscripció en  línia dels cursos de tots els nivells, inclòs el superior (C2), que començaran a la tardor a Reus, Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant. Tothom que ho vulgui pot deixar els seves dades en el formulari que trobarà al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.