El Centre Social El Roser obre el 7 de novembre

El servei residencial d’estada limitada del Centre Social El Roser, un equipament municipal, integrador i innovador, d’empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat, va entrar en funcionament ahir, tot i que atendrà als usuaris a partir del 7 de novembre. El gestiona l’empresa cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre SUARA SERVEI S, SCCL i té capacitat per a 16 persones, majors de divuit anys. A més d’atenció a les persones allotjades, durant el dia també s’oferirà servei de bugaderia o de dutxa per a altres persones que ho necessitin. L’objectiu és atendre les necessitats d’allotjament temporal d’urgència i de residència temporal de persones adultes en situació d’exclusió social, amb un espai d’acolliment de qualitat i una estabilitat social per tal de poder desenvolupar els plans de treball amb majors garanties de suport i eficiència. Amb l’obertura d’aquest servei, el Centre Social El Roser ja funcionarà a ple rendiment.

L’equipament integral d’estada limitada del Centre Social El Roser és una opció diferent dels actuals recursos privats que existeixen a la ciutat, com habitacions d’hostals o d’una entitat social. Ara s’oferirà una millora en l’atenció social a les persones i en la qualitat del servei.

Els serveis que ofereix el nou equipament són els següents:

  • Allotjament: capacitat per a setze persones en dues sales de vuit places.
  • Manutenció: esmorzar, dinar i sopar.
  • Acollida i convivència: equip tècnic propi i extern.
  • Suport social: equip propi i extern.
  • Servei de dutxes i bugaderia per a persones externes.
  • Espai per a animals de companyia.

La posada en marxa del servei ha suposat la creació d’onze llocs de treball.

Deu mesos de funcionament del Servei d’alimentació
El servei d’allotjament completa la cartera de serveis del Centre Social El Roser. A principis de gener, es va posar en marxa el servei d’alimentació, gestionat per empreses d’inserció sociolaboral i expertes en l’acció social. Aquest servei inclou:

  • Menjador social: En l’actualitat, el menjador social del Centre Social El Roser és l’únic existent a la ciutat. Va començar a funcionar el 10 de gener. Les noves instal·lacions de la cuina i el nombre més gran de personal que hi treballa, permet elaborar 240 àpats diaris i té capacitat per emmagatzemar aliments i conservar àpats, que es donen de manera presencial, per emportar-se o a domicili.
  • Rebost social: El rebost social, que va obrir el 18 de gener, és una nova manera d’atendre les persones que l’equip de professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament considera que necessiten ajuda alimentària. Amb aquest sistema la persona tria d’unes prestatgeries i una nevera plenes d’aliments frescos i envasats el que necessita, d’acord amb un sistema de punts establert per Serveis Socials.
  • Cafeteria: La cafeteria del Centre Social El Roser va entrar en funcionament el mes de maig. Aquest servei és un espai compartit entre les persones que fan servir d’aquest equipament social i la resta de la ciutadania, de manera especial l’alumnat i el professorat de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler, situat al costat del centre, i del veïnat de la zona. L’horari és de dilluns a divendres de 7.45 h a 11.45 h, ja que a partir d’aquesta hora l’espai es converteix en el menjador social.
  • Programa de Gestió Alimentària de Reus: Tant el menjador social com el rebost social reben aliments frescos i cuinats del Programa de Gestió Alimentària de Reus, que es gestiona des del Centre Social El Roser.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.