El Cicle de Cinema Infantil en Català duplica el nombre d’espectadors

El cine en català triomfa a Reus. El CINC, Cicle de Cinema Infantil en Català, que ha tingut lloc a La Fira Centre Comercial, clou la seva edició de 2023 amb 2.115 espectadors, el doble que en l’edició anterior.

El cicle, a més, ha ofert en aquesta edició el doble de sales que a l’edició de 2022, ja que en els títols amb més demanda s’ha programat en dos horaris i sales diferents.

Des del Consorci per a la Normalització Lingüística, afirmen que “aquestes dades confirmen l’interès dels espectadors per veure cinema en català.”

Del 6 de juliol i fins al 31 d’agost, cada dijous, s’han projectat 9 pel·lícules en català pel públic infantil a un preu reduït de 3 € l’entrada, amb la següent programació:

  • 06/07/2023: Tadeu 3. La Taula Maragda
  • 13/07: Minions El Origen De Gru
  • 20/07: Dragon Ball Super Hero
  • 27/07: Detectiu Conan: La Núvia De Halloween
  • 03/08: Hopper: El Polletllebre
  • 10/08: DC Liga Supermascotas
  • 17/08: Momies
  • 24/08: El Gat Amb Botes: L’útil Desig
  • 31/08: Super Mario Bros: La Pel·lícula

Tant Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, com Patricia Perugini, gerent de La Fira, expressen la seva satisfacció amb els bons resultats de l’acció i preveuen donar continuïtat al cicle. A més s’estudiarà impulsar altres accions per facilitar al públic de Reus veure cinema en català.


La tornada a Reus del CINC va ser possible gràcies a les converses que des de 2019 van mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i La Fira. Les bones xifres de l’any passat, amb un total de 1.028 espectadors, han estat l’incentiu per garantir aquesta aposta.

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.