El Cicle de Cinema Infantil en Català torna a La Fira Centre Comercial

El Cicle de Cinema Infantil en Català torna amb força a Reus de la mà de La Fira Centre Comercial.

Del 7 de juliol i fins al 25 d’agost, la població de Reus i rodalia tindrà l’oportunitat de poder veure 8 títols en català a un preu per a tots els públics, 2 €, als Cines Axion, ubicats a l’interior del Centre Comercial que organitza el cicle.

Les sessions es faran cada dijous a les 18.30 h i començaran amb la pel·lícula Dos col·legues i la gran bèstia.

Programació:

7/7/2022          Dos col·legues i la gran bèstia

14/7/2022        Trash

21/7/2022        La Klara i el Nadal a la granja

28/7/2022        Kikoriki: Déjà-Vu

4/08/2022        ¡Canta 2!

11/8/2022        Ainbo: La guerrera de l’Amazones

18/8/2022        Buscant la màgica Doremi

25/08/2022      Llunàtics

La nova edició del CINC de La Fira s’ha presentat avui 22 de juny en roda de premsa al Centre Comercial.

Hi ha assistit Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i Patricia Perugini, gerenta  de La Fira. Els han acompanyat Raquel Prius, coordinadora de Política Lingüística de l’Ajuntament, i Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística, dues persones que han treballat en el CINC des de la seva creació.

Com ha explicat Daniel Recasens, la tornada a Reus del CINC va ser  possible gràcies a les converses que des de 2019 van  mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i La Fira. Les bones xifres de l’any passat, amb un total de 931 espectadors, van animar els organitz adors a repetir aquest 2022 l’experiència.

Patricia Perugini ha afirmat que La Fira Centre Comercial va creure en el projecte i el 2020 va prendre el compromís d’organitzar-lo, però abans que es pogués presentar, la pandèmia va fer que quedés aturat, fins que l’estiu passat va ser una realitat encara que hi havia restriccions sobre aforament que, sortosament, aquest estiu ja no hi seran. De fet, a partir de la quarta projecció es va haver de canviar a una sala més gran perquè les entrades s’exhaurien.

Amb aquesta aposta, que els implicats estan segurs que tindrà molt bona acollida, més encara que l’estiu passat,  la ciutadania tindrà ocasió de veure cada setmana de juliol i agost un film d’animació doblat en català, cosa que és difícil de trobar i especialment a la ciutat.

El Cicle de Cinema Familiar, que després va esdevenir CINC, va néixer a Reus l’any 2003 per la preocupació de la llavors Regidoria de Política Lingüística i el Centre de Normalització perquè els infants de la ciutat i rodalia no podien veure pel·lícules infantils en la llengua pròpia de Catalunya.

Va començar a l’Orfeó Reusenc, on va funcionar la majoria d’anys, va passar als Cinemes Reus Palace l’any 2016 i el 2017, quan van tancar, es va fer un intent a la Sala Santa Llúcia.

Durant catorze anys van veure les pel·lícules en català del cicle 18.758 persones i s’han fet 129 projeccions, la qual cosa demostra que si hi ha oferta hi ha públic per veure cinema en català.

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.