El Cicle Grans Mestres 2021-2022

El Cicle Grans Mestres fa un pas endavant fruit d’un acord entre el Teatre Fortuny de Reus i la Fundació ”la Caixa”, que permetrà dur les obres de teatre als centres CaixaForum de Palma, Girona, Lleida i Tarragona durant aquesta temporada 2021-2022.

El cicle Grans Mestres del Teatre viatjarà així per diferents centres culturals amb l’objectiu d’apropar a l’espectador –d’una manera sòbria i amb la màxima excel·lència artística possible-una selecció dels textos teatrals més importants de la literatura dramàtica universal, recitats per les millors veus i intèrprets d’aquest país.

L’Alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que són les dues institucions que formen el Consorci del Teatre Fortuny han celebrat l’acord de col·laboració amb la Fundació ”la Caixa” ja que permet que més persones i de més municipis puguin gaudir de les obres programades pel Cicle Grans Mestres, un cicle dirigit pel reusenc Francesc Cerro Ferran.

Des de la constitució de del Consorci del Teatre Fortuny, s’ha treballat per fer del teatre una institució viva i de forta projecció cultural, un objectiu que es concreta amb el Cicle Grans Mestres. Des de l’any 2014, el cicle s’ha integrat en la programació artística del Consorci del Teatre Fortuny, amb propostes que es duen a terme de manera continuada i estable, aconseguint consolidar-se com a projecte artística, amb una gran acceptació del públic i dels artistes que hi participen.

Amb aquest pas endavant gràcies a la col·laboració de la Fundació ”la Caixa” s’ha establert la cessió de tres de les peces teatrals del Cicle Grans Mestres per tal que siguin representades als espais que l’entitat té a Tarragona, Lleida, Girona i Palma de Mallorca, des d’aquest mes d’octubre fins al juny de l’any 2022.

Així, sota el format de teatralització recitada, l’actor/actriu interpretarà una dramatúrgia de cambra elaborada expressament per l’ocasió acompanyats d’un faristol, amb el suport d’una il·luminació i utilitzant una escenografia, la més minimalista possible, acompanyada d’una selecció musical, i d’unes projeccions (audiovisuals) per complementar i estilitzar la proposta.

Des de la Fundació “la Caixa” s’ha explicat que, “amb 115 anys d’història, la Fundació ”la Caixa” treballa per la divulgació cultural i científica a través de la seva xarxa de nou centres CaixaForum i CosmoCaixa, així com a través de més de 4.000 activitats que s’extenen per tot l’Estat i Portugal. Ho fa convençuda que el suport a l’art, la cultura i la ciència constitueixen una veritable Font de desenvolupament personal i social, aportant a les ciutats un punt de trobada entre coneixement i persones, espais dinàmics i actius oberts a públic de totes les edats”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.