El CIMIR proposa una aventura reusenca titulada “El cas de les claus de les maces”

El Centre de la Imatge Mas Iglesias del Museu de Reus proposa un joc en línia titulat “Les claus de les maces” en el marc del programa d’activitats Reus@Casa i que es podrà seguir a través de les xarxes socials @ReusCultura de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus. 

En aquest cas la proposta gira al voltant de les maces que surten per la Festa Major. Els dies 28 i 29 de juny, quan el consistori surt al carrer va precedit pels macers. Segons l’etnòleg Salvador Palomar, “les maces són un símbol de l’autoritat i els seus portadors obren una comitiva institucional. En el cas reusenc, l’ús de les maces té els seus orígens en el privilegi de concessió del títol de Ciutat concedit a Reus el 3 de juny de 1712 per la reina i emperadriu Isabel Cristina, esposa de l’arxiduc Carles d’Àustria”. 

Però resulta que, amb les presses del confinament a causa de la pandèmia del COVID-19, els coordinadors i membres de l’Institut Municipal Reus Cultura, es van descuidar d’agafar el codi de cinc xifres que obre la caixa forta on queda custodiada la clau de la vitrina de les maces. El joc aventurer, per tant, pretén que els jugadors ajudin a buscar aquest codi i per fer-ho, es requereix l’ajuda de cinc reusenc immortals: Pere Mata, Joan Prim, Marià Fortuny, Antoni Gaudí i Eduard Toda. 

Segons explica Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, “la nostra voluntat és que el contacte amb la ciutadania a través de la cultura i de totes les propostes que neixen aquests dies al voltant de la iniciativa Reus@Casa sigui realment una ajuda per a aquests dies de confinament i que tots plegats puguem continuar gaudint de la cultura, els esports, el turisme, o la formació i participació, perquè per exemple quan una persona fa cultura també fa salut i això és el que també volem promoure des de l’Ajuntament”. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.