El CNL de l’Àrea de Reus obre la matrícula als cursos de català i recupera els presencials

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, que dona servei a les comarques del Baix Camp i del Priorat, ja ha obert  les inscripcions als cursos de català: del 6 al 10 de setembre per a l’alumnat de l’any anterior i del 13 al 15 de setembre per al nou alumnat.

Després del parèntesi forçat per la pandèmia, que va obligar a transformar tots els cursos a modalitat virtual o en línia, el Consorci per a la Normalització Lingüística recupera els cursos presencials en els primers nivells (inicials, bàsics i elementals) i en continua oferint també de virtuals o en línia. Els cursos de nivells intermedis, de suficiència o superior (C2) es continuen fent encara només en línia.

Així, en el cas del CNL de l’Àrea de Reus es faran 24 cursos presencials a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset, amb unes 360 places, i 14 en línia, amb 280 places més.

Els horaris i localitats es poden consultar al cercador de cursos  (https://www.cpnl.cat/troba-el-teu-curs-de-catala/)

Podeu trobar més informació i accedir al formulari d’inscripció a https://www.cpnl.cat/cursos-de-catala/inscripcio/ (consultable en català, espanyol, anglès, francès, xinès i àrab).

Les persones que no es puguin inscriure per mitjà del web, que és el sistema recomanat, poden demanar cita escrivint a reus@cpnl.cat o trucant al 977 12 88 61 de 9 a 13 h.

Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats i disposen de certificació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent al Marc europeu comú de referència. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior.

Les diferents modalitats d’aprenentatge i la metodologia dels cursos de català del Consorci consoliden un model d’èxit, modern i dinàmic, que permet assolir els coneixements i alhora introdueix l’alumne a la comunitat d’aprenentatge on, a més, disposa de l’accés a altres serveis per activar el català, com el Voluntariat per la llengua.

Consorci per a la Normalització Lingüística  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.