El CNL de Reus necessita voluntaris per la llengua

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus fa una nova crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Baix Camp, especialment a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus@cpnl.cat.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores (una hora a la setmana). Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

Gairebé 1.000 persones van començar entre el 21 i el 22 de setembre un curs de català i moltes volen practicar la llengua que aprenen a l’aula. Però el CNL no té prou voluntaris per atendre totes les sol·licituds d’aprenents.

Cal tenir en compte també que el CNL ofereix a les parelles lingüístiques diverses activitats culturals gratuïtes, entre els quals hi haurà per exemple un taller de teatre, una sortida al Parc Samà o una visita teatralitzada a l’Institut Pere Mata.

Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s’inscriuen al programa des d’altres parts de Catalunya o fins i tot d’altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada. Els voluntaris i els aprenents de Reus que optin per la modalitat presencial es coneixeran el dimarts 18 d’octubre al Museu d’Art i Història de Reus, a la plaça de la Llibertat, en un acte en què assistirà Daniel Recasens, president del Consell del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística. En l’última edició es van presentar 30 parelles lingüístiques.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.