El CNL de Reus necessita voluntaris per la llengua

Coincidint amb l’inici dels cursos de català del tercer trimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus fa una crida per incorporar voluntaris al Voluntariat per la llengua (VxL) que resideixin al Baix Camp, especialment a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. Les persones interessades poden adreçar-se al 634 740 079 o a vxl.reus@cpnl.cat.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores (una hora a la setmana). Les trobades poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin).

A primers d’abril, van començar un curs de català al nostre CNL més de 850 persones, moltes de les quals volen practicar la llengua que aprenen a l’aula. Però després de dos anys de pandèmia i de restriccions sanitàries, el CNL no té prou voluntaris per atendre totes les sol·licituds d’aprenents. Per això, ara que torna l’activitat presencial sense restriccions, fa aquesta crida. Per altra banda, també calen voluntaris per atendre els aprenents que s’inscriuen al programa des d’altres parts de Catalunya o fins i tot d’altres països; només cal tenir un dispositiu i connexió a Internet per trobar-se una hora a la setmana amb la parella assignada.

La propera sessió de presentació del programa i de parelles lingüístiques es farà dimarts que ve, 3 de maig, a les 19 h a la Biblioteca Xavier Amorós de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.