El Col·lectiu La Vitxeta dóna el seu fons a l’Arxiu Municipal

S’ha signat la donació del fons documental del Col·lectiu de teatre La Vitxeta. En l’acte de signatura del contracte han intervingut per part de l’Ajuntament, la regidora de participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores i per part del col·lectiu de teatre, Xavier Filella i Dolors Juanpere, membres fundadors de la Vitxeta.

El col·lectiu de teatre La Vitxeta va ser format l’any 1983 amb la intenció d’agrupar les inquietuds teatrals de Reus i el seu àmbit geogràfic. Fou un grup amb gran projecció en el territori i, al llarg de la seva trajectòria va anar incorporant actors i actrius de diferents poblacions de la comarca.

L’entitat assajava bàsicament al Teatre Bartrina, teatre reinagurat l’any 1997 i pel qual el col·lectiu de Teatre La Vitxeta havia treballat per reivindicar la seva obertura.

La seva intensa activitat, de la qual en són mostra l’ampli ventall de muntatges teatrals realitzats al llarg de la seva història, queda reflectida en un ric fons documental que ens parla dels seus primers moments, el seu període àlgid i fins a la fi del col·lectiu, l’any 2003.

El fons documental

El fons té un volum d’1,3 metres lineals i està format per documentació textual, fotogràfica i obra gràfica (un tota de 39 cartells). El suport és, majoritàriament paper, però també s’hi inclouen documents en suport òptic.

Bàsicament el fons està integrat per documentació relativa als muntatges teatrals (un total de 28 muntatges realitzats entre els anys 1983-2002), documentació que fa referència a lectures dramatitzades, opuscles celebrant els cinc, deu i quinze anys d’història del Col·lectiu, programes, pregó de la festa Major, Llibre commemoratiu, reculls de premsa, guies d’obres de teatre, guions i lectura de conferències i fotografies de diferents actuacions. A més, també hi trobem documentació relativa a la constitució del Col·lectiu.

Finalment, el darrer grup documental el formarien els cartells, amb un volum de 34 unitats.

El fons es tractarà arxivísticament, se’n farà la descripció i la classificació. Una vegada descrit es durà a terme una presentació pública per donar-lo a conèixer i posar-lo a disposició de la ciutadania.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.