El Consell d’Infants presenta les propostes per millorar els centres cívics i la participació infantil

El Consell d’Infants celebra aquest dijous, 10 de juny l’Audiència Pública amb una reunió telemàtica per exposar davant la Corporacuió municipal les propostes que s’han treballat a les escoles en relació a l’encàrrec que els va fer l’Ajuntament: els centres cívics i la participació infantil.

Enguany, 21 escoles de Reus han portat el programa Infants Ciutadans a les aules de 5è de primària

L’Audiència Pública és l’espai participatiu de trobada entre els alumnes i els representants polítics. Se celebrarà en format virtual i la podran seguir les famílies, el professorat i els mitjans de comunicació. Els alumnes ho podran veure en directe a les escoles.

Per seguir l’acte cal inscriure’s en aquest enllaç: https://zoom.us/webinar/register/WN_UW2W7JcaRYCywdH3shSRDQ

El programa Infants Ciutadans està promogut des de la Regidoria d’Educació i se centra en l’alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites. Cada curs es proposa un tema sobre el que demanar l’opinió dels infants i promoure així en el sí de les escoles espais de reflexió al voltant d’un àmbit en el que el govern de la ciutat té molt d’interès en millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d’una altra regidoria que està més vinculada al centre d’interès proposat. Enguany l’encàrrec que s’ha fet als infants ha estat com millorar els centres cívics la participació ciutadana dels infants, i s’ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

Infants Ciutadans, el programa implantat des de l’any 1998 a Reus i impulsat en els últims anys pel Pla Educatiu d’Entorn, amb l’objectiu de promoure la participació activa dels alumnes de les escoles de la ciutat en la construcció, el desenvolupament i la millora de Reus, ha fet enguany un pas més en els seus objectius amb la voluntat que els infants, a més de fer aportacions per millorar la ciutat, facin una reflexió a l’entorn de la participació. Es pretén que els alumnes aprenguin a participar participant; i que dissenyin la seva pròpia experiència de diàleg, reflexió i presa de d’acords, que ha de culminar amb la recollida de propostes en relació al tema que es treballa.

Els objectius del programa i del nou enfoc s’emmarquen en les línies que estableixen el Reglament Municipal de Participació Ciutadana, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana que el desenvolupa i el Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.