El conseller El Homrani i l’alcalde de Reus inauguren la residència de gent gran Horts de Miró

Horts de Miró

El Departament ha concertat 29 places en aquest nou equipament municipal.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han inaugurat aquest divendres la residència de gent gran Horts de Miró. El Departament ha concertat un tota de 29  places residencials en aquest nou equipament.

El centre, de titularitat municipal, està gestionat per l’Ajuntament de Reus, a través de la Fundació Educativa i Social. La residència va obrir les portes el passat 9 de desembre, i actualment ja dona servei a 25 persones grans, i es preveu la incorporació progressiva de nous usuaris. En aquesta primera fase, s’obriran 29 places concertades, que estaran situades en una de les plantes que disposa de 12 habitacions dobles i 5 individuals.

El conseller El Homrani ha afirmat durant l’acte inaugural que “hem de garantir a totes les persones un envelliment digne i de proximitat, a partir de molts tipus de resposta”“Les persones han de poder decidir envellir a casa amb bons serveis d’atenció domiciliària, però també necessitem una resposta residencial com aquesta”, ha declarat el conseller.

El Homrani també ha destacat els esforços de totes dues administracions per tirar endavant aquest projecte “Tot i que aquesta residència ha trigat massa per motius burocràtics, finalment és una realitat gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i del Departament”, ha dit el conseller.

El centre ocupa la segona, tercera i quarta planta de l’edifici situat entre els carrers de Maria Antònia París i Aiguanova.. A més, acull 20 places de centre de dia. A la planta baixa de l’edifici hi ha el Centre d’Atenció Primària (CAP) Horts de Miró.

Actualment, en el centre hi treballen 25 persones. L’obertura de la residència i del centre de dia ha comportat la contractació de professionals de diferents especialitats, tant d’atenció directa (dels àmbits de la geriatria, treball social, educació social, teràpia ocupacional, psicologia, infermeria, fisioteràpia i medicina), com d’atenció indirecta (neteja, bugaderia o manteniment).

Al soterrani hi ha els serveis generals de l’edifici com cuina, bugaderia, magatzem general, vestidors de personal i sales d’instal·lacions. A la planta baixa s’hi troba l’accés principal de la residència. A la segona planta hi ha el menjador general de la residència, la sala d’estar del centre i serveis específics com són les sales de podologia, perruqueria, sala de gimnàs/rehabilitació, sala de teràpia ocupacional i vestidors dels usuaris del centre de dia. A les plantes tercera i quarta, hi ha les habitacions dels residents, amb sala d’estar i banys assistits.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.