El Cós Blanc de Salou aplega més de 50.000 persones

Una gran multitud ha envaït el Passeig Jaume I, congregant prop de 55.000 ànimes ansioses de submergir-se en l’esplendor del Cós Blanc, l’acte estrella i més esperat de la Festa Major d’Hivern de Salou.

Després del migdia – al matí hi ha hagut la cercavila de lluïment de carretel·les -, l’ambient ja bullia d’expectació i alegria. Famílies i grups d’amics de Salou i, procedents també de diversos punts de la geografia catalana, d’altres comunitats autònomes i d’Europa, acudien entusiasmats a participar en l’esdeveniment més gran de confeti del Mediterrani.

Enguany, la festa s’ha renovat amb importants innovacions. Un servei especial d’autobús gratuït feia que persones dels barris amb dificultats per desplaçar-se poguessin gaudir també de la festa.

Les 28 colles, sumant gairebé 3.000 integrants que insuflen vida a l’esperit del Cós Blanc, han desfilat per diverses vies del sector més meridional de la ciutat, delectant a un públic captivat i fervorós per aquesta gran celebració de la capital de la Costa Daurada, en el marc de la Festa Major d’Hivern.

Molts assistents han fet una parada en algunes de les 25 carpes gastronòmiques muntades especialment per a l’ocasió.

Cap a les 19 hores, l’ambient es va carregar d’una expectació palpable, amb els assistents ben equipats per a la pluja de confeti i per resguardar-se del fred.

 Al llarg del recorregut, 20 torres i 19 canons, ornamentats amb gàrgoles decoratives, han llançat més de 25 tones de confeti biodegradable, reciclat i reciclable

Just abans de les 19 h, la veu inconfusible de Juanma Hidalgo, l’speaker del Cós Blanc, va anunciar l’inici d’una desfilada espectacular amb les paraules: «Senyores i senyors, nens i nenes, que comenci l’espectacle!». Aquest preludi ha donat pas a tres hores de festa, llum, música i esplendor. La vista del Passeig Jaume I era veritablement sobrecollidora: ple de gom a gom, però regnant sempre un ambient lúdic-festiu i carregat de complicitat.

Enguany, la festa ha destacat també per la seva inclusivitat, ampliant l’espai destinat a les persones amb discapacitats i mobilitat reduïda durant el Cós Blanc, situat estratègicament al passeig Jaume I amb el carrer de Joan Miarnau Ciurana.
D’altra banda, s’ha reservat l’aparcament de la zona blava del carrer Major, en la seva confluència amb Illes Balears, exclusivament per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

La festa ha destacat també per la seva inclusivitat, ampliant l’espai destinat a les persones amb discapacitats i mobilitat reduïda durant el Cós Blanc, situat estratègicament al passeig Jaume I 

El trasllat d’ubicació ha buscat oferir millors garanties i espai, sense oblidar l’essència i l’orgull de Salou, fet que ha contribuït a una major afluència, atractiu i seguretat de l’esdeveniment. Quan s’han apagat les llums, s’ha desfermat una onada d’eufòria, amb prop de 40.000 ànimes entregades a la màxima celebració de l’any a la Costa Daurada, preparant-se per a la impressionant pluja de confeti més gran del sud de Catalunya.

La desfilada ha arrencat al Passeig Jaume I, en l’encreuament amb el Carrer Girona. Al llarg del recorregut, 20 torres i 19 canons, ornamentats amb gàrgoles decoratives, han llançat més de 25 tones de confeti biodegradable, reciclable i reciclat. Els tècnics en les torres s’han assegurat que el llançament de confeti fos perfecte i correcte.

Les 28 colles, sumant gairebé 3.000 integrants que insuflen vida a l’esperit del Cós Blanc, han desfilat per diverses vies del sector més meridional de la ciutat, delectant a un públic captivat i fervorós

Però el Cós Blanc no és només confeti, sinó també un espectacle de llums – inclòs làsers –, so, color i música, amb dues torres de 14 metres d’alçada situades als extrems del passeig.

La desfilada de carretel·les ha estat acompanyada de temes de pel·lícules, cançons i èxits populars, mentre les colles desplegaven les seves millors vestimentes, decoracions i actuacions i balls, captivant a tots els presents.

La primera colla a sortir i a obrir el pas a una desfilada impecable, ha estat la Gastronòmica, fidel a la tradició d’inaugurar la desfilada i encarnar l’esperit alegre i despreocupat de la festa. No podem oblidar que les colles juguen un paper important en l’èxit d’aquesta pluja de confeti.

Per assegurar que ningú es perdés cap detall, les carretel·les realitzen dues voltes al circuit, permetent que grans i petits continuïn gaudint d’una batalla de confeti en un Passeig Jaume I transformant en un riu de paper de colors. Al final, cadascú viu el Cós Blanc a la seva manera, però tots comparteixen el desig de divertir-se i crear records inoblidables. En això, el Cós Blanc és insuperable.

Ara, amb la festa finalitzada, comença la neteja del confeti biodegradable, mentre ja es pensa en l’edició de l’any vinent, confirmant un cop més que el Passeig Jaume I és, sens dubte, l’escenari idoni per a aquesta festa de confeti que no para de créixer.

 L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat “molt positivament” el Cós Blanc subratllant l’encert del canvi d’ubicació, que ha permès que aquest esdeveniment multitudinari es desenvolupi amb moltes més garanties de seguretat i espai.
Pere Granados ha agraït a tots aquells que s’han implicat en l’organització, destacant especialment la dedicació de les colles, considerades l’ànima de la festa.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.