El dilluns 4 de novembre començaran les IV Jornades d’història a l’Hospitalet de l’Infant

Constaran de quatre conferències, sobre “Espai i poder en la Catalunya Contemporània”

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà oficialment el curs 2019-20 el proper dilluns 4 de novembre, amb l’inici de les IV Jornades d’història, que en aquesta edició duen per títol “Espai i poder en la Catalunya contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que s’impartiran els dilluns del mes de novembre a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història i Màster en Societats històriques i formes polítiques a Europa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV).

La primera, prevista per al dilluns 4 de novembre, es titula «El Valle de los Caídos: de
desaparicions forçades i fosses comunes» i anirà a càrrec de Javier Tébar Hurtado, professor de la secció d’Història contemporània i món actual de la Universitat de Barcelona (UB).

Prèviament, a les 19 h, inauguraran el curs 2019-2020 del Campus Extens de la URV al municipi, la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Cori Camps Llauradó; l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

Per al dilluns 11 de novembre està prevista la segona conferència: «Festa, tradició… i
franquisme: Les festes majors a Tarragona durant la postguerra (1939-1945)», que donarà Jordi Carrillo Caro, graduat en Història per la URV i Màster en Història Contemporània per la UAB.

«Las cartas de Elena Francis: arquetipos de feminidad y masculinidad de clase obrera del
franquismo» és el títol de la tercera conferència, del dilluns 18 de novembre, que anirà a càrrec de Laura Rozalén Piñero, doctora en Història per la UB.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se n’ocuparà Axel Baiget Morreres, llicenciat en Història per la URV i professor d’educació secundària. Ell parlarà sobre «Maons humans: les víctimes del Baix Camp enterrades al Valle de los Caídos», el dilluns 25 de novembre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.