‘El dol en imatges: fotografia d’un procés’ a Cambrils

L’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils inaugurarà el proper divendres 23 de juny a les 13 hores l’exposició itinerant “El dol en imatges: fotografia d’un procés”, que recull els relats de vida de les professionals de la salut Mònica Asensio, Maite Palacios, Annabel Pellicer i Joana Abella, que comparteixen la seva experiència del dol a través de la cultura. 

La mostra va començar la seva itinerància a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover, ara visita Cambrils i, posteriorment, s’anirà traslladant als diferents centres de Salut Sant Joan Reus del Baix Camp. 

Amb aquesta exposició, les quatre autores volen apropar la cultura a l’entorn de la salut, i demostrar com l’art permet expressar emocions i sentiments, i ajudar a superar adversitats. Les autores expliquen que estudis recents constaten com l’art millora l’estat d’ànim, redueix la pressió arterial i ajuda a alleugerir la càrrega de la malaltia crònica. La fotografia com a art estimula el nostre cervell, fomenta el pensament crític i redueix l’estrès i millora la salut física i mental.  

Les fotografies s’han recollit durant un procés de dol i han ajudat a la supervivència, reconstrucció, creixement personal i acceptació de la pèrdua a les seves autores. Són una petita selecció de moltes imatges, amb un missatge clar, i una realitat viscuda al darrere. 

L’exposició forma part del projecte “Salut i Cultura”, que va néixer de la mà de la doctora Annabel Pellicer com a treball final de la seva residència de Medicina Familiar i Comunitària de la Unitat Docent de Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp, juntament amb la doctora Mònica Asensio Vidal i la infermera Maite Palacios Pérez de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils.  

Totes tres, amants de la literatura i l’art van engegar el projecte amb la intenció de poder ajudar a la població, des de la seva experiència personal, i com a professionals de la salut. Així, ofereixen recursos a través de la literatura, l’escriptura, i mitjans audiovisuals, per tal de donar peu a la reflexió i maneig individual de les emocions i del seu procés. 

Una de les accions principals ha estat una programació de sessions mensuals a l’Hospital Lleuger de Cambrils que es va iniciar el passat març amb una trobada per reflexionar sobre el dol. A més, la biblioteca Josep Salceda i Casteslls de Cambrils disposa d’un espai on es poden trobar els llibres prèviament seleccionats i ordenats per les temàtiques de les sessions. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.