El Festival COS torna a Reus del 22 al 24 d’octubre

El COS, el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus, torna a la programació cultural de la ciutat del 22 al 24 d’octubre repartit en diferents espais, després del parèntesi de l’any passat, en el qual el context d’excepcionalitat de la pandèmia va fer impossible l’edició prevista.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “la presentació d’aquesta nova programació és clarament una mostra de la voluntat expressa de mostrar que la Cultura a Reus és viva i ho és cada dia i durant tot l’any. La ciutat no renuncia a la seva activitat cultural ni als elements emblemàtics de la seva programació estable i, per això, tornem a tenir l’oportunitat de gaudir del COS”.

L’edició passada del COS, tot i tenir la programació prevista no es va poder dur a terme, i és per aquest motiu que s’ha intentat reprogramar tot el possible. En aquest sentit, es podran veure Laly Ayguadé, Cienfuegosdanza i Zero en conducta.

També s’ha volgut buscar la petjada dels grans artistes i coreògrafs locals, com és el cas d’en Quim Bigas o la Teia Moner, ambdós amb companyies dirigides pells (Hippos i Klé).

S’han programat espectacles premiats en festivals estatals, com Crusoe, de la companyia Marqueliñe, premiat a FETEM 2020 a la millor música; o Trashhhh de la companyia Zero en Conducta, premi al millor espectacle de carrer al Festival Internacional de Haifa.

Pel que fa a la dansa contemporània, s’han programat noves modalitats, com l’espectacle que oferirà Akira Yoshida.

Aprofitant que al Teatre Fortuny havien programat dansa, el dia 23 es podrà veure la companyia Aracaladanza, en el que serà l’únic espectacle de pagament de tots els programats, amb una entrada de 12 euros.

La cloenda del COS anirà a càrrec de la Coordinadora d’Escoles de Dansa Autoritzades de Reus, amb les seves companyies juvenils i serà al Teatre Bartrina. La seva col·laboració és aquest any l’inici d’un projecte que encetarem de cara al festival del 2022, on es vol incentivar aquesta professionalització de les companyies de dansa, en aquest cas creant un espectacle coproduït pel festivals amb alumnes de les mateixes escoles.

El COS també sortirà al carrer, amb espectacles a la plaça d’Anton Borrell, i passarà pels teatres de l’Orfeó Reusenc i la Sala Santa Llúcia. Tota la programació es pot consultar a reus.cat/agenda o a la web www.cosreus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.