El Festival REC 2020 celebra el 20 aniversari amb una imatge gràfica que reivindica la força del cinema

El Festival REC 2020 celebra el 20 aniversari amb una imatge gràfica que reivindica la força del cinema

Les autores de la proposta són Ona Gibert i Ariadna Pujol. La cita presencial del REC amb les millors òperes primes internacionals es durà a terme del 2 al 8 de desembre

Totes les decisions que prenem a la vida impliquen triar un camí: el camí que agafem per primera vegada, el camí que fem cada dia, el camí de les revolucions, el camí de la inconsciència, de l’acceptació, de la innovació, el camí més recte, o el camí amb més corbes, el camí que ens porta d’un punt A a un punt B.

Seguint aquesta perspectiva de l’esforç, la valentia i la creativitat —la mateixa que impulsa a tots els autors de les pel·lícules que es presenten al Festival REC, de les òperes primes que es poden veure en preestrena al festival i de tots els projectes que es presenten al Primer Test— la imatge d’enguany està representada pel botó vermell de gravar, aplicada en diferents fons i formats, una imatge molt present en les primeres edicions del festival que ara retorna per reivindicar els orígens del festival en el seu 20 aniversari.

La proposta posa de manifest la necessitat de seguir inventant nous camins i està signada per Ona Gibert i Ariadna Pujol. Les responsables de la imatge gràfica destaquen que aquesta figura reivindica el poder dels artistes i, per sobre de tot, “el fet de representar allò que és únic, el que cal remarcar i també el poder del cinema de reivindicar i d’estar present en els moments més complicats de la nostra vida, com una realitat canviant, que és la cultura, i que està present en tots els moments de la nostra vida”.

Què representa aquesta imatge? Quan fem cinema decidim mostrar una part del camí. D’aquesta manera, la imatge fa referència al botó de REC que dóna nom al festival, encerclem la part del camí que mostrem a la pantalla amb un punt vermell —la forma geomètrica més amb més significat— per cridar l’atenció de l’espectador.

Enguany és un any especial. El festival es durà a terme del 2 al 8 de desembre i neix en un context d’incertesa global que fa més necessària que mai l’edició d’enguany, una cita valenta que aquest 2020 es desdobla en una proposta presencial i una altra en línia, les dues diferenciades, que certifiquen la trobada amb el millor cinema internacional.

Per aquests motius, és més important que mai donar suport a la valentia dels creadors que fan possible el cinema que ens obliga a reflexionar sobre la realitat i, en aquesta ocasió, ho fem també amb la nostra imatge gràfica. Quan fem cinema decidim mostrar una part del camí. Fent referència al botó de REC que dóna nom al festival, encerclem la part del camí que mostrem a la pantalla amb un punt vermell.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.