El flaquer nullenc, Jordi Gasque guanya l’accèssit del Premi al millor jove artestà alimentari innvoador 2020

El flaquer nullenc Jordi Gasque guanya l'accèssit del Premi al millor jove artestà alimentari innvoador 2020

El formatger Jordi Domènech guanya el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2020, l’accèssit ha estat per al flequer Jordi Gasque de Nulles

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi i l’accèssit al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, en la seva convocatòria de l’any 2020, al formatger Jordi Domènech Navarra, i al flequer Jordi Gasque Brusco, respectivament, com va publicar, ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Jordi Gasque Brusco, és un flequer de Nulles (Alt Camp). És un forner de 1a generació. Fa 10 anys, en un moment en què no tenia feina, ni cap experiència professional com a flequer, juntament amb la seva dona, Loli, es van fer càrrec del Forn de Nulles, on el seu antic propietari, en Pere, a punt de jubilar-se, li va ensenyar l’ofici de forner. A base de formació i experiència adquirits al llarg d’aquests anys, ha anat introduint nous productes i varietats, fins i tot fent creacions innovadores i sorprenents com el Pa de Calçot o el Croissant de Calçot, que han tingut una molt bona acceptació no només en la localitat de Nulles mateixa, sinó dins de la comarca.

Jordi Domènech Navarra és un formatger d’Olot (Garrotxa). L’any 2016, juntament amb el seu germà bessó, Oriol, es van fer càrrec del negoci familiar Mas Claperol, d’elaboració de productes làctics artesans iniciat als anys 80, i van apostar per l’elaboració de productes ecològics, i de qualitat. L’any 2020 ha creat el formatge Coronat, un formatge ecològic i solidari, creat en temps del confinament del mes de març d’enguany per a donar sortida a la llet de vaca dels ramaders locals, i que a més se suma a la iniciativa #joemcorono per a recaptar fons per a lluitar contra la covid-19. També ha optat per comercialitzar tots els seus productes en envasos sostenibles, i ha desenvolupat la seva botiga on-line per a fer més accessibles els seus formatges a tothom.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Amb els guanyadors d’enguany, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.

El premi té la finalitat de fomentar les actuacions següents:

–           Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris

–           Incorporació de noves tècniques en l’elaboració de productes artesans alimentaris

–           Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris

–           Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats

–           Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

Aquest premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d’artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites en el paràgraf anterior, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge, i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.

La dotació del Premi és de 3.000,00 euros, amb un accèssit de 1.000,00 euros que es concedeix a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Les bases reguladores del Premi estan establertes en l’Ordre ARP/82/2017, de 4 de maig, que les aprovava (DOGC núm. 7368 – 12/05/2017). Les candidatures van ser examinades per la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana, que va actuar com a jurat. També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.