El Forn Sistaré Mestre Artesà Alimentari 2023

Tomàs i Xavier Pamies Sistaré del Forn Sistaré de Reus reben el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2023, un dels reconeixements més importants pels artesans.

En un acte que ha presentat el periodista Llucià Ferrer a l’Ateneu Barcelonès, s’han entregat diplomes a altres 8 forners de Catalunya i altres 18 a carnissers, formatgers, pastissers i xurrers, entre els quals hi havia el Sr. Carles Borrull de Casa Borrull.

El Xavier i el Tomàs porten més de 35 anys exercint l’ofici de Forner de forma ininterrompuda. Pel Xavier, “La fita més important ha estat la de poder formar una família al voltant d’aquest ofici i difondre les virtuts del PA ARTESÀ dient que soc de REUS i això ha estat possible gràcies a la meva esposa Cori i els als meus fills: Maria, Xavi que ja continua la nissaga de FORNERS i la Cori, la petita de la casa”.

Per la seva banda, el Tomàs explica que, a banda de tots els premis que han aconseguit tot aquest temps, “Una de les fites més importants és haver aconseguit, juntament amb el meu germà, la meva dona, la família i tot l’equip, tenir un nom reconegut a Reus i Catalunya”.

El Diploma de Mestre artesà alimentari s’atorga només als artesans/es que reuneixen mèrits de creativitat i coneixements. Significa, per tant, el reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya del mestratge excepcional amb què l’artesà/ana exerceix el seu ofici.

L’atorgament es fa a proposta de les entitats de representació i defensa dels artesans/es o bé del Departament d’Agricultura, amb l’informe previ de la Comisssió d’Artesania Alimentària, en aquest cas, com a proposta del Gremi de Forners que va proposar al Xavier i al Tomàs Pamies Sistaré per la seva dilatada trajectòria com a artesans forners i defensors de l’ofici.

El Diploma de Mestre artesà té validesa indefinida i es troba regulat en el DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentaria.

L’acte, presidit per l’Honorable Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural David Mascort, ha defensat el paper dels artesans que són motor i vida dels pobles de la Catalunya interior i que tenen un gran paper en preservar el producte de qualitat i de territori.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.