El Gaudí Centre consolida les visites escolars i fa un balanç positiu del curs 2018-2019

Visites escolars al Gaudí Centre

Un total de 5.815 alumnes repartits en 201 grups han visita el Gaudí Centre durant el passat curs acadèmic 2018-2019. Aquesta xifra representa un increment de 3% respecte el mateix període de l’any passat i consolida el projecte didàctic del centre.

Pel que fa a les procedències, els grups escolars del Gaudí centre es segmenten de la següent manera:

 • Reus 16%
 • Catalunya 30%
 • Espanya 1%
 • Estrangers 53%

Del total d’alumnes catalans, un 69%, procedia de les comarques de Tarragona, un 19% de les comarques de Barcelona i un 12% de Lleida.

A l’hora de valorar les dades es constata el notable increment dels estudiants de la província de Barcelona que, majoritàriament, passen tot el dia a la ciutat i combinen la visita amb la Ruta guiada al Modernisme.

Finalment, destacar que el grup d’estudiants estrangers és el més nombrós al Gaudí Centre (amb gairebé 3.000 visitants). El mercat escolar francès continua essent molt important per a l’equipament dedicat a Gaudí i ha experimentat un increment del 18% respecte el mateix període de l’any passat.

Projecte didàctic del Gaudí Centre
El projecte didàctic del Gaudí Centre permet descobrir la figura i l’obra de Gaudí des d’un punt de vista pedagògic per mitjà d’una visita amena i participativa amb continguts adaptats a cada cicle:

 • Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària.
  Els alumnes, disfressats d’època, assumeixen el paper dels personatges més rellevants de la vida de Gaudí.
  D’aquesta manera, a través d’un joc d’empatia, coneixen Gaudí, tot potenciant els aspectes més rellevants de la seva vida i la seva obra.
 • Cicle Mitjà i Superior de Primària.
  Organitzats en grups, els alumnes treballen, amb diferents imatges i frases, la vida i l’obra de l’arquitecte. En aquest cas, es combina l’explicació del monitor amb un joc de descoberta en què els alumnes són els protagonistes.
 • ESO I BATX
  Amb l’activitat “Rally”, i amb el suport de diferents textos i imatges, busquem la complicitat dels alumnes. Un joc participatiu amb un itinerari per descobrir la vida de Gaudí, el seu aprenentatge i la genialitat de la seva obra en el context de la revolució industrial i el Modernisme
 • Hello Gaudí!/Bonjour Gaudí Els programes didàctics Hello Gaudí! I Bonjour Gaudí! Es fonamenten en  l’aprenentatge i el desenvolupament de la comprensió lectora, la comprensió oral i  l’expressió escrita de la llengua anglesa i francesa de manera lúdica.

Les dades estadístiques confirmen la consolidació i el bon funcionament del projecte didàctic del Gaudí Centre i reforcen l’objectiu de l’Agència d’apostar per aquest servei educatiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.