El Gaudí Centre participa a les II Jornades de divulgació de l’obra de Gaudí organitzades pel Casal Català de la Plata

El proper dissabte 18 de setembre, a les 17:00 h l’Ajuntament de Reus, mitjançant la regidoria de Promoció de Ciutat, retransmetrà en línia i en directe per a l’Argentina, una visita guiada al Gaudí Centre. Es tracta d’una sessió dins el cicle virtual de conferències «Disrupciones Volumen I»,  amb l’objectiu de donar difusió a l’obra del genial arquitecte mitjançant la seva pròpia visió personal i descobrint els seus secrets tal com els donem a conèixer dia a dia de forma presencial a Reus. En acabar la visita virtual, s’obrirà un col·loqui amb arqueòleg i historiador de Museus de Reus Jaume Massó conjuntament amb tècnics de l’Agència de Reus Promoció per tal d’aprofundir en el tema.

Prèviament i per ubicar Reus com a ciutat natal de Gaudí, el consistori ha editat amb material de Canal Reus TV i propi, un vídeo de presentació de ciutat així com el nou espot publicitari «Reus ciutat amb geni».

Cal fer menció a que en reconeixement a la qualitat del projecte, la Municipalitat de la Plata, ha declarat les jornades d’Interès Municipal.

“Disrupciones Volumen I”, és la segona edició d’un cicle emès l’any 2020, pel Casal Català de la Plata, entitat sense ànim de lucre que promociona i difon la cultura catalana a l’Argentina, en col·laboració amb AG Argentina, promotora de l’obra d’Antoni Gaudí en aquell país, que va projectar un seminari virtual amb diverses conferències sobre l’arquitectura modernista catalana.

El cicle de xerrades van concloure amb l’organització de la 1a. Conferència Internacional sobre el Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona, a càrrec del seu director i coordinador, l’arquitecte Jordi Faulí i de l’arquitecte adjunt David Puig, que va comptar tambçe amb el suport de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Agència de Promoció de Ciutat.

Enguany, la retransmissió des del Gaudí Centre Reus és possible atès l’interès i la bona acollida que va tenir la primera edició. Els organitzadors ofereixen un cicle de conferències i xerrades, anomenat «Disrupciones Volumen I» per posar en valor i donar a conèixer l’impacte que  van generar en la seva època arquitectes com ara Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Josep Maria Jujol, i artistes de la talla de Joan Miró, Ramon Casas i Salvador Dalí amb la seva obra i idees.

Les conferències compten amb el suport d’importants entitats culturals Argentines com la Sociedad Central de Arquitectos de Buenos Aires (SCA), el Colegio  de Arquitectos de la Província de Buenos Aires (CAPBAUNO i D7), i la Associació Argentina de Conservadors i Restauradors (ASACOR) així com la Delegació del Govern de Catalunya a l’Argentina.

A nivell de l’Estat espanyol, les jornades compten amb el suport i la col·laboració de la Casa Vicens, el Capricho de Comillas, la Casa Batlló i l’Associació de Conservadors-Restauradors d’Espanya (ACRE), i l’Agència Reus Promoció que a més hi intervendrà com a ponent.

” Disrupciones Volumen 1″ es durà a terme durant els mesos de setembre, octubre i novembre de 2021. Constarà de 14 trobades virtuals temàtiques al voltant de l’arquitectura i l’art català en les que hi haurà convocats professionals referents tant a nivell local com internacional, amb l’objectiu d’ampliar la mirada del públic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.