El Mapa Cultural de Reus, amb prop de 300 registres públics i privats

Un total de 286 registres, 215 de públics i 71 de privats, conformen el Mapa Cultural de Reus, una eina que s’ha presentat aquest dimarts i que es pot consultar a través del GeoPortal de Reus, de l’App Rutes Reus i també en format tradicional en paper. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, s’ha manifestat molt satisfet pel Mapa Cultural de Reus, ja que “permet identificar, conèixer i reconèixer aquest valuós panorama sobre el propi territori de la ciutat”.

Segons Recasens, “Reus ha estat i és un pol cultural del sud del país. Ciutat de teatre, festivals i d’associacionisme, i a vessar d’entitats, col·lectius i artistes compromesos amb els valors que la Cultura assegura, promou i intensifica. Creiem que és una eina útil que fins ara no teníem i que és un projecte viu, obert a millores i als canvis que des de la societat civil, pública i privada, ens facin arribar”.

El Mapa Cultural de Reus, del qual per a la versió impresa se n’han fet 25.000 exemplars, conté la informació dividida en diferents apartats:

 • ART AL CARRER: amb les creacions d’artistes de diferents èpoques i estils  que han deixat testimoni als carrers i places de la ciutat de Reus.
 • AUDITORIS I SALES DE CONCERT: La ciutat de Reus compta amb diversos espais dotats de la infraestructura necessària per a la programació d’activitats musicals. 
 • BIBLIOTEQUES I LLIBRERIES: Reus compta amb diferents espais i serveis relacionats amb el foment de la lectura. Cal destacarne, entre d’altres, les dues biblioteques públiques municipals: la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Local Pere Anguera.
 • EDITORS I IMPREMPTES: Espais i serveis relacionats amb el món de l’edició i la impressió de documents a Reus.
 • PATRIMONI LINGÜÍSTIC (ja sigui material o immaterial): amb la informació d’espais i serveis relacionats amb el foment del coneixement i l’ús de la llengua catalana.
 • PUNTS D’INTERÈS CULTURAL: Reus ofereix nombrosos llocs i racons per descobrir, per això en el mapa hi ha diferents els punts d’interès cultural més importants de la ciutat.
 • TEATRES I CINEMES: Espais escènics amb programació estable de les arts en viu. Teatre Fortuny i Teatre Bartrina amb participació pública, la resta d’espais amb gestió privada i associativa on la programació forma part de l’espai professional i l’amateur. L’art cinematogràfic és representat als cinemes locals i els seus estudis es desenvolupen a l’Escola de Cinema de Reus.
 • ENTITATS I CENTRES CULTURALS: Una de les parts indispensables de la intensa activitat cultural de la ciutat està formada per les iniciatives i programes de la gran quantitat d’entitats, agrupacions i centres culturals que enriqueixen el teixit associatiu, amb persones que comparteixen inquietuds i que s’encarreguen, a més de l’interès cultural, de la cohesió social a través d’àmbits com la música, la dansa, l’art, la festa o la lectura, entre altres.
 • MONUMENTS I ESPAIS HISTÒRICS: recull edificis, monuments, espais i restes històriques vinculats al passat i a la història de la ciutat de Reus.
 • MUSEUS I GALERIES: amb els museus, sales d’exposicions i galeries d’art.
 • MÚSICA, DANSA I ARTS PLÀSTIQUES: La ciutat aglutina una immensa quantitat d’entitats dedicades a l’àmbit de la música, la dansa i les arts plàstiques que ofereixen activitats per a tota manera de públic. La intensa tasca d’aquestes entitats posa de manifest la riquesa del teixit cultural de la ciutat.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.