El mercat al Mercadal

Mercat al Mercadal

 

Dissabte 16 de juny, a partir de les 18:00 h, la plaça del Mercadal es traslladarà a la meitat del segle passat per viure una nova edició del «Mercat al Mercadal»

Els paradistes del Mercat Central de Reus recrearan l’antic mercat que es feia a la plaça i vendran els seus productes utilitzant el sistema de mesures de l’època. La dinovena edició del Mercat al Mercadal tindrà la participació de 70 figurants del Bravium que representaran oficis i personatges d’època per donar encara més vida al muntatge. Una recreació històrica de l’antic mercat que es realitzava a la plaça del Mercadal. A càrrec de Bràvium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp.

Històricament, a Reus, el dret de fer mercat el dilluns fou autoritzat per part del rei Jaume II a principis del segle XIV i fou ubicat a la plaça que fins avui li dona el nom: del Mercadal. Amb la construcció de l’actual Mercat Central el 1948, el mercat es traslladà i ha arribat així fins a l’actualitat. Amb motiu de la celebració de 50è aniversarid’aquest mercat, es cregué oportú realitzar la recreació de l’antic mercat del Mercadal en la seva ultima època, dels anys trenta i quaranta, una recreació que s’ha anat repetint amb molt d’èxit cada any en els dies previs de la festa major. La plaça del Mercadal es transforma, i gràcies a la col·laboració dels paradistes del Mercat Central podem trobar un mercat com en el segle passat. Amb uns paraigüets molt singulars, la fruita i la verdura en cabassos i les paperines de papercom a bosses, els reusencs poden comprar tal com ho feien els seus avis, o molts avis tal com ho feien quan eren petits, a unitats, dotzenes, grapats… Però no només hi podem trobar menjar sinó que, a càrrec de Bravium Teatre, uns personatges de l’època, molt peculiars, amenitzen la tarda amb històries i oficis ja quasi bé perduts (barbers, esmoladors, venedors de llaminadures, enterramorts…); uns vells records per als grans i un viatge en el temps per als més joves.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.