El Molló Alt de Montsant

Ester Borràs Giol

Excursió per la Serra de Montsant per gaudir de les seves cingleres tot caminant. Sortirem de la Morera de Montsant per anar a buscar el Grau de Salfores. D’entrada es tracta d’un sender sense cap complicació que transcorre entre camps i bosc. Després, però, ens encararem a les magnífiques cingleres, ens començarem a enfilar i farem alguna grimpada, que, si estem acostumats a anar per la muntanya, no té cap complicació especial. Ja entre cingle i cingle, començarem a gaudir de les fantàstiques vistes, aèries i extensens, d’aquest sector del Montsant que s’aboca damunt la Cartoixa d’Escala Dei.

Un cop hàgim fet el desnivell més gran, ens trobarem en plena Serra Major. No gaire lluny tenim la Cogulla, un dels punt més alts de la serra, però ens quedarem a mig camí, i trencarem a la dreta per arribar, més o menys planejant, al cim de la carena del Molló Alt (1.050 m), des d’on quedarem fascinats per la visió del sector nord del Montsant. La baixada fins al coll del Molló Alt (també anomenat de l’Home Mort) no és tan suau com la pujada, però tampoc té una especial dificultat tenint en compte el terreny per on ens movem.

Des del collet anirem resseguint el barranc de la Falconera aigües amunt (si en portés) i arribarem al sempre encantador Clot del Cirer.

Pujarem cap al Pi Cugat, resseguirem el camí de capçada, que comunica Albarca i Cabassers, i anirem a buscar el grau de l’Espinós, que ens permetrà baixar fins a la Morera passant a la vora de roques amb formes curioses, com ara els Bitllots i el Rei i la Reina.

GEPEC

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.